Danko B. Marin: CRNI PETAK - DOĐITE DA VAS MASA TALASA

Ilustracija, Foto: Pixabay, Agencije

Danko B. Marin: CRNI PETAK – DOĐITE DA VAS MASA TALASA

Danko B. Marin: CRNI PETAK – DOĐITE DA VAS MASA TALASA

SRCE OKEANA

Prst stavljen u more – stavljen je u sva mora sveta i okeane. U sva četiri okeančića, što stvaraju jedan…

Danko B. Marin: CRNI PETAK - DOĐITE DA VAS MASA TALASA
Ilustracija, Foto: Pixabay, Agencije

– ,,Umgphhh deEebelaaa puštaaaAaj – chghhh, uGhhih me tvoja sFffisfa! Ahhgh, evo ti poklon lakat u žuč da ti protrese kamenje u toj žučljivoj žuči!“- cedio je penzioner kroz veštače zube (osvetnički udarajući ,,ladnu trajnu“) dok mu neki drugi laktaroši ne izbiše protezu.

Gužvao se, čigrio žilavi dekica u gužvi novog tržnog centra. Cene ekstremno povoljne! Sad i nikad više i ko je lud da propusti jedinstvenu priliku? Ne sme se biti lenj, više nikad i samo sad je ovakva prilika da se kupe namirnice koje deka nikad ne bi kupio.

Ide reklamna cena i za pelene za odrasle! Hej, neverovatno jeftine!? Peleniške će biti bagatela – ih, plaćaće onom ko ih kupi!

Opa, fura džabaluk za novi dezodorans najekskluzivnije svetske nikad čuo firme – zadržava znoj sto pet sati, ginem brateEe…

Za kratko nađosmo se u epicentru malog, našeg, a svetskog konzumerističkog uragana. Jednog od mnogih. Nastao je običnim ulaskom u novootvoreni tržni centar: jednog od mnogih ,,centara“ koji je SVEČANO otvoren. Takvi ,,centri“ će biti najsvečanije otvarani… Nego… Šta čekamo? Zar smo lenjivci? I to oni lenjivci što danonoćno vise na grani?!

Ilustracija, Pixabay

Palimo komp, ekrane mobtela, televizore – brz pregled novih, najnovijih otvaranja da se vidi srce konzumerizma i da se odmerimo u novom, najnovijem socijalnom darvinizmu! Ko ne dolazi, ko ne pliva, ko nije konzumeristička ajkula neka ga pojede devolucija. Ma, smrt – mrtvilo onog izolovanog… Mrtvog mora! Mi smo nezadrživa nadsilno nadiruća sila podbulih lica, krvavih beonjača – po noći budnih: jutra čekalica. Beskompromisno smo životni, pokretni u svim životnim dobima…

To smo mi – MI koje vi alijenirani slikate da bi se čudili meltinpotski izmešanim ,,NO RACISM“ dobitnicima hematoma!

Ueѕ&da, mi smo srce civilizacije i njen penušavi tok kroz arterije do kapilara, mi smo najsvetlije svetleće reklame ovog sveta: VERNICI I FANATICI CRNOG PETKA!

A ti pametaru što pišeš ovu priču i ti što je čitaš, dođi&DOĐITE u gomilu – dođite da vidite čoveka ,,oslobođenog od bogočoveka“, dođite da vas masa talasa, utrenirano nagazi po kurjem oku, pukne laktom u žuč i da joj žučljivo ništa OZBILjNO ne zamerite, jer nije pristojno. Dođite bez predrasuda, možda postoji u nama ljubav za svoje i tuđe bližnje?

Danko B. Marin: CRNI PETAK – DOĐITE DA VAS MASA TALASA

Autor: Danko B. Marin