Danko B. Marin pred 9. mart: TV Bastilja je tu a gde je on, i rani radovi Ćuka Vuka

Danko B. Marin pred 9. mart: TV Bastilja je tu a gde je on, i rani radovi Ćuka Vuka

Bastilja, TV Bastilja je tu – a gde je on?

Zakukao poznati kulturni pregalac, čovek od poverenja Titove diplomatije – neko kome ni obaveštajni rad nije nepoznat da…

Setih se anegdote o jednoj slici i školskom času, moj pokojni otac dobije obavezu da u problematičnom razredu srednje škole (na zameni) održi čas likovne kulture. Slika ,,Bonjour, Monsieur Courbet“ izazove reakciju kod već afirmisanog mladog boksera A. Feldeždija, zvanog Pišta… Smejulje se đaci ali je morao bokser kao najhrabriji da upita profu: ,,Profesore – vi to ozbiljno ili nas zajebavate?“

Pišta jasno čuo da tamo neki ,,Božur mrsi kurVbe“, slično ali veoma različito ima meni prizvuk zajebanCka kuknjava poznatog intelektualca! Ima bre, prizvuk bukvalne navlakuše džiberuše PROVOKACIJE-zajebancije kuknjava o ,,onom“ radu literata za državu! Opominje nas kako je časno da britanski književnici rade za svoju ,,onu službu“, navodi (mi) MI6 primere – Grejam Grin, Somerset Mom, Džon le Kare (pravo ime David John Moore Cornwell) – a mi se femkamo stidimo i nemamo takve?

,,Ne zna“ stari lisac vic o Dobrici Ćosiću?

Ide kožnomantilisani Dobrica Beogradom, stavi čizmu da mu sredi ulični čistač obuće. Dečko pita: ,,Do uva?“ Ima varijanta: ,,I kapu?“ I kapa je kožnjara – ko ne zna bitan detalj za našu istoriju književnosti.

Čuli&videli smo na slobodnim (i oslobođenim?) medijima od crvene aristokratije da akademik Dobrica baš i nije ,,dobar pisac“, opasno ga kritikuju NjEGOVI sveznajući udbaširajući posvećenici, govore da su mu najpoznatija dela ,,napisana i znalački dopisana od drugih“ majstora pera!? ,,Bajka“- napisao Mihajlo Marković, pod ugovor ,,Daleko je sunce“ – odradio Đ. Gavela, brat glumca Danila Bate Stojkovića – Žika Stojković doterao ,,Deobe“ i ,,Koreni“ na konac delo krasi!? Ispade akademik Dobrica neki Lošica: nije za hvaljenje.

No, mrtve ostavljam mrtvima. OZNA, UDBA, SDB, ptičica KOS,…- neka čekaju ,,zadušnice“ i pominjanje uz glogov kolac. Provokator, kukajući Titov lisac (kom ime neću pominjati u tekstu) je mene na drugog crvenog lisca usmerio, na Vuka!

Vuk Drašković decenijama traži da javnost JAVNO vidi rad tajnih službi, arhive da istražimo, pogledamo spisak saradnika – može ali da ne bude selektivno, bez zatamljenja!

Želimo da vidimo književnikov rad van literature za koji on zavijajući upozorava da je velkobratski praćen i nevinost u Vukovom slučaju: da li postoji?

Da, pištim kao Pišta zbog njega – zbog Vuka Draškovića, najglasnijeg lopova srpskog&srBskog dragocenog vremena, najglasnijeg urlatora: ,,MENE LOPINU NE DIRAJTE – ENO DRUGOG LOPOVA, HVATAJTE TOG LOPOVA!“ Istinu (ODMAH!) o hajkaču na vuka, dok on Vuk – prepredeni lisac izvlači i dalje korist na našoj nesreći…

Književnik poznat&priznat je postao sistemsko-sistematski reklamiran kao najslađe, najzabranjenije ,,zabranjeno voće“, delo mu je puno lako prijemčivog patetičnog moralisanja – udvorički plasiranog politikantskog bestselerizma, a pri tome ko o čemu – doktor Olja o poštenju…

Kozaračkim kolom še’set osme je rasturao pobunjene kolege studente levičare, tražili su više komunizma u titoizmu i kreće ‘ticom KOS svirano, odlično utrenirano igrano-uigrano UDBA&SDB sitno ateističko ,,kaluđersko kolce“! Ispleteno je od vrhunskih majstora, posvećenika spletke i mizantropskog spletkarenja.

Tad ćukajućeg Ćuka zapaža poznati mrzitelj studenata i njihovih profesora Slavko Zečević!

Svojim uhođenim profesorima fakulteta je ćukao uhoda Ćuk da im treba maoistički suditi i odmah presuditi čime oduševljava druga Slavka, obaveštajca od ličnog poverenja Druga Tita (postojalo u pravopisu pravilo da se ,,drug“ kad je o Titu reč piše i velikim slovom, reč ,,partija“ isto – kad je ,,naša“ u pitanju i odgovoru).

,,Drugovi studenti, sve je to tačno što naši profesori govore. Hajde onda, da se organizujemo i idemo u Grocku da rušimo tamo!“ Izjavljuje drug Vuk, tako leči maoizmom profesore fakulteta od maoizma i levičarske pobune koja traži više levice u vladavini levice, odvaja ih od studentskih demonstracija – tera u njihove sitnoposedničke vinogradarske kućice da tamo strepe od druga Vuka i levih studenata što ne ostaje nezapaženo kod uvek budnih i obaveštenih drugova iz ,,struktura“.

Kozaračko kolo odigrano, kreće Draškovićevo hvatanje u savršenije kolo iskusnih drugova: naravno drugarčina ,,igrača iz struktura“!

Vuk dobija veoma sposobnog kolovođu Slavka Zečevića na sve spremnog obaveštajca, iskreno oduševljenog Ćukovim ćukanjem!

Kolovođa Slavko sad ima svog savršenog ,,keca“ krajnjeg igrača na drugoj strani kola, a i keca iz rukava što se u sve varijante prevarne igre uklapa…

Nastaviće se…

Advertisements

Pred 9.mart 2019.

Danko B. Marin

Danko B. Marin pred 9. mart: TV Bastilja je tu a gde je on, i rani radovi Ćuka Vuka

Danko B. Marin pred 9. mart: TV Bastilja je tu a gde je on, i rani radovi Ćuka Vuka
Advertisements