Gordana Sekulić: Šta se događa sa Dverima?

Gordana Sekulić: Šta se događa sa Dverima?

Opozicija u Srbiji je postala “politički korektna” do krajnje servilnosti u odnosu na ineterse političkih stejkholdera (i stranih i domaćih) a, čini mi se, i sve udaljenija od interesa i očekivanja građana.

Iznenađuje konfuzija sa kojom nastupaju po pitanju ugrožavanja lične slobode građana Srbije, i to čak i one partije od kojih bi se očekivao jasan stav u odbrani prava koja ugrožavaju slobodu izbora, pravo na tačnu informaciju i na kraju i pravo na fizički i psihički integritet svakog građanina ove države..

Pa se tako i “Dveri” sa jedne strane ograđuju od “antivakcinaša” pa samim tim i od problema koje roditeljima, a i svim građanima, stvara obavezno, zakonom nametnuto vakcinisanje, dok su sa druge strane puni saosećanja i revolta za jedan izdvojen slučaj, majku šestoro dece koju su vlasti zatvorile kao najvećeg kriminalca samo zato što nije platila kaznu zabog nevakcinisanja dece.

Znači, majka šestoro dece je odvojena od porodice i kažnjena zatvorom ne zato što decu nije vakcinisala nego zato što nije platila kaznu zbog nevakcinisanja dece!!! A “Dveri” nisu zainteresovane za podatak koliko je roditelja koji se svakodnevno maltretiraju sprečavanjem prijema dece u obdaništa, odlaska na ekskurzije, oduzimanja socijalne pomoći i dečjeg dodatka, utuženjima, kaznama koje plaćaju i slično, jer je takav stav, verovatno, suviše vruć krompir u ovo vreme političkih previranja.

Obrazloženje oca, koji je pripadnik Dveri, izaziva zgražanje, jer počinje rečeniciom “ja nisam član antivakcinaškog lobija” pa nastavlja nekom jadnom pričom koja ne zaslužuje komentar, zato što u jeku maltretiranja svih građana Srbije obaveznim vakcinisanjem, on problem svodi na politički progon Dveri.

I sad moram da pitam Dverjane da li znaju da ni “antivakcinaši” ” nisu protiv vakcinisanja, ali da zahtevaju Ustavom i Zakonom o pravu pacijenata zagarantovano pravo na informaciju o sastavu vakcina i eventualnim posledicama od vakcinisanja neproverenim vakcinama na koje nas, protivno odredbama Ustava, vlast prisiljava i, da samo traže slobodu na pravo izbora da odbiju nešto za što struka i vlast ne mogu, ili ne žele, da dokažu da, našoj deci i nama, neće škoditi.

Od stranke koja se zalagala za porodične vrednosti i prava na slobodu svih građana, nisam očekivala ovakav stav. Šta se događa sa Dverima?

Gordana Sekulić: Šta se događa sa Dverima?

Gordana Sekulić

Advertisements