Opozicija u Srbiji ima novog lidera?! Mladi hoće Ćutu na čelu!

Mladi Valjeva u svom saopštenju za medije jasno i glasno poručuju građanima Srbije, ali i svim opozicionim prvacima koga imaju na umu kada je u pitanju prvenstvo rukovođenja opozicijom. Nedvosmisleno ukazuju na mogućnost da je to Aleksandar Jovanović Ćuta, za koga, kako kažu, ne postoji strah kada je u pitanju borba za narodne interese.

”Iz mora samoproklamovanih lidera, bez rezultata i rukovođenih isključivo demagogijom isplivao je istinski borac za narod, koji je išao glavom tamo gde mnogi ”ne bi smeli nogom!” Aleksandar Jovanović Ćuta je pokazao i dokazao zašto treba da preuzme prvenstvo i stane na čelo naroda i bude putovođa svih budućih opozicionih delovanja u Srbiji. Jedini je on stao u odbranu onoga od čega nam suštinski zavisi zdravlje budućih pokolenja-životne sredine koju smo godina pre bestijalno uništavali i odnosili se poput nekoga ko je spreman da ”upali sopstvenu kuću da bi ukresao cigaretu”. Imao je hrabrosti kada niko drugi nije smeo da organizuje odbranu reka Stare planine i zaštiti ono čime nas je priroda obdarila, istinski rodoljubivo je stao na put onima koji su namerili da grade male derivacione hidroelektrane rukovođen mišlju da ovu zemlju nismo samo nasledili od predaka, već i pozajmili od potomaka i da je moramo ostaviti zdravu budućim generacijama kako bi i oni koji dolaze posle nas bili zdravi”, navodi se u saopštenju.

Štiti prirodu, ali da zaštiti i građane

”Ćuta je zaštitio prirodu, ali je došlo vreme i da zaštiti nas. Nije samo ”Ekološki ustanak” ukazivao na problem očuvanja naše zemlje kao okoline, već i na problem očuvanja zdravog tkiva našeg društva. Srpskom narodu je svojstven inat, poštovanje prema zemlji-na kojoj se rode, koju obrađuju i na kojoj umiru. Nema ništa svetije od očevine-tog svetog parčeta zemlje koje nas preporučuje među ljude i zbog čega smo dužni da je čuvamo i ostavimo našoj deci kako bi se nastavio lanac našeg postojanja na ovim prostorima. Upravo je u njemu sjedinjen inat i poštovanje prema zemlji, hrabro prkoseći interesima kapitala i velikih, više nego iko se preporučio da stane ispred svih i pokaže kuda dalje. Duhom veliki srpski narod uvek je u teškim vremenima davao ljude čvrstog karaktera koji ne znaju da prave kompromise kada je u pitanju ostanak i opstanak našeg naroda. Ako neko zaslužuje da se nazove vođom, onda je to, sasvim sigurno, Aleksandar Jovanović Ćuta. Sasvim običan čovek neobične hrabrosti, neko ko politiku ne gleda kao na biznis, već kao na služenje narodu. Budućnost će pokazati pravu ulogu ovog čoveka i, nema sumnje, bićemo mu zahvalni. No, činjenica je da nam budućnost zavisi od toga kako se pozicioniramo u sadašnjosti, danas, ovde i sada-treba prepoznati ko je sposoban da preuzme kormilo u svoje ruke i rukovodi u ovim nemirnim vodama u koje se Srbija otisnula”, navode mladi.

”Neko bi rekao da je Ćuta čovek ulice i da izaziva nerede, ali, nije li ulica na kojoj obitava ”običan čovek”, nije li ulica mesto na kojem susrećem i beskućnika kao i onog koji žuri da stigne na posao kako bi prehranio decu. Nije li ulica mesto na kojem se susreću oni koji godinama služe inostranim kolonilanim preduzetnicima za mizernu platu ispod svakog ljudskog dostojanstva? Pa, odakle treba da krene? Možda iz salona i skupocenih vila u kojima su ušuškani u svojim milionima oni koji godinama prodaju našu dedovinu i očevinu? Pa, kome onda da verujemo: Onome u kravati, koji za masne ugovore prodaje naše reke i planine, da veruje onome ko je hteo u bescenje da proda našu budućnost Rio Tintu? Ili da verujemo onome ko je svaki dan tu, na ulici, da-na ulici dragi moji, među onima koji prose za neki groš kako bi kupili deci hledb, onima koji nemaju domove i spavaju po parkovima?”, jasno poručuju.

Postoje dve Srbije

”Na sceni su dve Srbije: Kolonijalna koja svoju decu čuva ”pod staklenim zvonom” daleko od mizerije i bede, a druga ona istinska-narodna Srbija koja ne da da se poput gmizavaca po njoj razmnožavaju inostrani interesi preteći da kad-tad bude ”progutana naša budućnost”.
Za koga ćemo se odlučiti? Narod zna-eto, valjda je i okom vidljivo ko je uvek sa narodom, on ia svoje ime i prezime-Aleksandar Jovanović!”, navodi se u Saopštenju za medije potpisani sa ”Mladi Valjeva”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *