epa08313310 A handout still image made available on 22 March 2020 by the Russian Defense Ministry shows Russian specialists preparing an Ilyushin IL-76 transport aircraft of Russian Defense Ministry for depart to Italy at the Chkalovsky military airport outside Moscow, Russia. The Russian Defense Ministry has prepared nine transport aircrafts for bring eight teams of military virologists and medical equipment to Italy as part of continuing efforts to prevent the spread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the Covid-19 disease. EPA-EFE/ALEXEI YERESHKO / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Rusija poslala u Italiju devet aviona pomoći i eksperte

MOSKVA – Rusija je u Italiju poslala devet aviona sa ekspertima i medicinskim sredstvima, kao pomoć u borbi protiv korona virusa.

Avioni su sleteli u bazu koja se nalazi na 30 kilometara od Rima.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u subotu tokom telefonskog razgovora sa italijanskim premijerom Konteom, da je Moskva spremna da pruži brzu pomoć Italiji kako bi se ta zemlja izborila sa korona virusom.

Po naređenju predsednika Putina, rusko Ministarstvo odbrane je u devet aviona Iljušin 76 dopremilo medicinsku pomoć u Italiju, ali i eksperte.

Ministarstvo odbrane navodi da se misija sastoji od osam mobilnih timova sa oko 100 virusologa i infektologa koji su i ranije učestvovali u borbi protiv epidemije svinjskog gripa i antraksa, kao i u razvoju vakcine sa ebolu i kugu, javlja Tass a prenosi Tanjug.

Rusija u Italiju šalje i opremu koja može pomoći u dezinfekciji vozila i javnih mesta, kao i medicinsku pomoć.

Advertisements

Izvor: Politika

Advertisements

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *