Saši Mirkoviću potvrđena je kazna od godinu dana zatvora

Estradnom menadžeru, Saši Mirkoviću potvrđena je kazna od godinu dana zatvora zbog malverzacija koje je vršio dok je bio predsednik skupštine opštine Zaječar, piše Republika.

Mirkovićem je brojnim pritiscima i ucenama pokušao da promeni odluku sudije i plasiranim tekstovima kojima je na najprizemniji način napadao pojedine sudije i tužioce koji su učestvovali u procesu protiv njega.

Pokušao je da na taj način iznudi barem kućni pritvor, ali nije uspeo.

U istoj policijskoj akciji sa Mirkovićem je 2017. godine uhapšena i Milena Trajković iz vrha tadašnje zaječarske vlasti. Trajković je u vreme počinjene malverzacije bila na mestu predsednice foruma žena Srpske napredne stranke u Zaječaru i šefica kabineta Saše Mirkovića.

Mirković je osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od jednog privrednog društva iz Beograda izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Izvor: Republika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *