Sergej, blažen među ženama: Ko je fuksa a ko budući ministar kulture

Foto: Twitter, Agencije

Sergej, blažen među ženama: Ko je fuksa a ko budući ministar kulture

Glumac Sergej Trifunović i predsednica Skupštine Maja Gojković verbalno su se sukobili, na relaciji Tviter – parlament, ne odmeravajući reči koje su uputili jedno drugom. Glumac je Gojkovićevu nazvao “fuksom”, ona mu je uzvratila time da je osoba s “bipolarnim poremećajem”. Na to su reagovale i premijerka Ana Brnabić i ministarka Zorana Mihajlović.

Sergej, blažen među ženama: Ko je fuksa a ko budući ministar kulture
Foto: Twitter, Agencije

Počelo je tako što je Sergej Trifunović na svom Tviter nalogu objavio da je novi član UO Fondacije za pomoć najmlađima “Podrži život” novinarka Biljana Lukić i dodao da je zvao Maju Gojković “koja je mnogo učinila za decu Srbije u parlamentu, ali je bila nedostupna”.

Predsednica Skupštine u jučerašnjem izlaganju u parlamentu nije propustila da prokomentariše taj tvit, pa je rekla: “Budući ministar kulture, koji je dobar glumac, ali pojma nema o politici, napisao je kako me je, kao, zvao da ja dođem da budem u njegovoj fondaciji, u Upravnom odboru, ne daj Bože, zato što sam mnogo učinila za decu Srbije, al’ sam nedostupna… Dostupna sam, nije problem, samo pazim kome dajem broj telefona. Hvala”.

Gojković je navela i da je Trifunović “simbol opozicije” (“budući ministar kulture”), odnosno Saveza za Srbiju, kao i Željko Veselinović iz sindikata “Sloga” koji je pozivao na silovanje premijerke Ane Brnabić.

Na to joj je odgovorio Trifunović uvredljivim tvitom u kom ju je nazvao “fuksom”, dodajući da nije poenta u “dostupnosti” već u tome da je, kako je naveo pod znacima navoda – mnogo učinila za decu Srbije – optuživši je da je “sprečila Aleksin i Tijanin zakon, opstruirala da se deca leče u inostranstvu…”

Na to je predsednica Skupštine odgovorila da smatra da je Sergej dobar glumac, ali da je “očigledno prostačina par ekselans kakvog Srbija odavno nije doživela”. Dodala je, kako je preneo Blic, da će ići da ga gleda, ali da će biti zabrinuta za njegov “bipolarni poremećaj”.

Na to je Trifunović, u sličnom tonu, odgovorio tvitom:

Predsednica Vlade Ana Brnabić pratila je ovu raspravu na relaciji Tviter – Skupština Srbije i oglasila se na ovoj društvenoj mreži: “Jedini odgovor na to kada nas nazovu “fuksama”, pozivaju na silovanje i vešanje, jedini odgovor na besomučna i neumorna vređanja i pretnje je da radimo više – otvorimo još radnih mesta, formiramo Fond za nauku, otvorimo neki muzej i renoviramo pozorište. Samo hrabro i uporno napred”.

Ministarka i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović na ovu prepirku u javnosti reagovala je saopštenjem u kom je osudila verbalni napad i uvrede na račun predsednice parlamenta.

“To što se neko ne slaže sa politikom koju zastupa Maja Gojković ne daje mu za pravo da je naziva uvredljivim i pogrdnim imenima i to samo zato što je žena. Rečniku ulice nije mesto u javnosti i niko nema pravo na taj način da se obraća jednoj ženi”, rekla je Zorana Mihajlović.

U saopštenju se navodi da ministarka apeluje na sve učesnike u politici i u javnom životu da u svojim izjavama pokažu “makar minimum poštovanja prema ženama”.

“Kako ćemo našim građanima da objasnimo da žena nije džak za udaranje i objekat za lečenje frustracija i da čitavo društvo treba da se bori protiv nasilja nad ženama, kad se naše javne ličnosti u politici i kulturi tako ponašaju prema ženama”, navela je Mihajlović.

Izvor: N1