AMBASADOR FRANCUSKE PREDAO AKREDITIVE PREDSEDNIKU VUČIĆU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, ambasadoru Republike Francuske Žan-Luju Falkoniju poželeo dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu, kako bi se, na temelju istorijske posete predsednika Emanuela Makrona, uspostavljenog strateškog partnerstva i potpisanih dokumenata, nastavio uspešan politički dijalog i svestrana saradnja dveju zemalja.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Makronu, koji je, kako je rekao, osvojio veliku naklonost srpskog naroda i čije se snažne poruke, izrečene na Kalemegdanu, još pamte. On je naglasio da je, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, razumevanje tokom posete, koje je iskazao predsednik Makron, od najvećeg značaja za Srbiju i izrazio nadu da ćemo i u budućnosti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.
Ambasador Falkoni je rekao da će biti posvećen razvoju srpsko-francuskih odnosa, konstatujući da su Srbija i region vraćeni u polje francuskog interesovanja. On je podsetio da je predsednik Makron, na prošlonedeljnoj ambasadorskoj konferenciji, zatražio da se Francuska ponovo uključi u događanja na Zapadnom Balkanu, pomenuvši kao konkretan primer Srbiju.
Izvor: predsednik.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *