Dačić oduvao novog američkog ambasadora

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa novoimenovanim američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem, kojeg je upoznao sa stavovima Srbije u vezi sa aktuelnim spoljnopolitičkim temama, a bilo je reči i o Kosovu i Metohiji.

 Pričali smo malo i oko Kosova, njih naravno uvek interesuje da li ćemo i dalje da radimo na povlačenju priznanja – rekao je Dačić posle sastanka sa Godfrijem.

Na konstataciju da se američki ambasador odmah zainteresovao za kampanju koju vodi Srbija, Dačić objašnjava da je Godfri to kazao diplomatski – “da bi oni bili zahvalni ukoliko bi mi imali više razumevanja za to i da malo usporimo sa tim akcijama”.

-Rekao sam da mi imamo razumevanja i da imamo u vidu to da su svi oni nezadovoljni, jer bi bilo 30 zemalja koje su povukle priznanje Kosova. Danas je veoma teško da nađete neku zemlju koja će sada da prizna Kosovo, jer se situacija u međunarodnoj zajednici promenila – ekao je Dačić.

Ministar je naveo da to nije glavna stvar, već da Srbija želi da kaže da se ne može doći bez nje do kompromisa, kao i da su laži da je 116 zemalja priznalo Kosovo.

– Ne dolazi u obzbir da mi prestanemo sa kampanjom, a da oni vode kampanju za priznanje uključujući i zemlje Kvinte, ali razgovovr je bio veoma korektan, nama je u interesu da nađemo zajednički interes sa SAD i da imamo korektne odnose zato što bi to bilo u interesu naših srpskih i državnih interesa – rekao je Dačić.

Advertisements

Zaključio je da je pronalaženje mirnog rešenja uz saglasnost velikih sila svakako dobra osnova za bolju budućnost Srbije.

Izvor: Informer

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *