Demokratska Partija Makedonaca i Unija MOST poručuju notarima: Budite ravnopravni prema svima!!!

   Kako se zahuktava situacija na političkoj sceni Srbije sve je jasnije da predstojeći izbori neće biti ravnopravna trka. Naime, neophodno je stvoriti fer uslove kako bi sve, posebno manjinske stranke imale jednake mogućnbosti. Redakciji portala Balkanska javila se predstavnica Demokratske Partije Makedonaca koja od nedavno zajedno sa koalicijom manjinskih stranaka MOST traže svoje mesto pod suncem u moru interesnih grupacija koje se bore za izražaj.
Ona apeluje na RIK i Notarsku  komoru  u ime Demokratske partije Makedonaca i Unije Most da obrate pažnju na činjenicu da tu rade i postoje kako ne bi dozvoljavali diskriminaciju već naprotiv da se po pravdi i zakonu sprovedu koliko je to moguće već u otežanim uslovima izbori koji su raspisani za 21.06.2020.
-Naime, bojimo se da će kako RIK tako i Notarska komora prevideti činjenicu da kada budu slali uputstva za rad javnim beležnicima i sekretarijatima koji su zaduženi za opštinske overivače, ta uputstva ne budu pojašnjena. Pa tako, kada se da uputstvo da su obavezni da idu u lokalne samouprave to apriori ne znači da treba da budu na jednom mestu stacionirani u Opštinskim ili Gradskim holovima sa ciljem skupljanja potpisa jer to nisu tako shvatali kada su potpise skupljale najveće i vodeće partije u Republici Srbiji. Tada im nije bilo teško i tada su potpuno legitimno sve tumačili i potpuno uredno i tačno posećivali Mesne Zajednice u naseljenim mestima svojih Gradova i Opština. Zato DPM I Unija Most apeluju na RIK i komoru notara da prilikom davanja uputstava za skupljanje potpisa kod reči lokalna samouprava u zagrdi stave da se to odnosi i na Mesne zajednice u naseljenim mestima jer i one su lokalna samouprava -u suprotnom ove izbore ćemo smatrati licemernima, nedemokratskim i izborima koji nisu dali iste uslove za izlazak na iste.
S’ poštovanjem, DPM- Unija Most
Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *