DOGOVOR O CENI GASA ZNAČAJAN ZA CELU SRBIJU Vučić najavio kakav razgovor očekuje sa Putinom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Davosu da očekuje da će, kako kaže, mogući razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom biti korektan i dobar, kao i da će Srbija dobiti fer cenu za gas, što je do sada uvek bio slučaj.

Vučić je odgovarajući na pitanje koja je maksimalna cena gasa koja je prihvatljiva za srpsku privredu, kazao da ne može da on insistira na tome.

– Ne mogu ja da insistiram na tome. Najviša cena gasa posle 31. maja bi bila na tržištu preko 1.000, sa transportom i posrednicima 1.300 dolara po metru kubnom. To su ogromne cene. Verujem da ćemo dobiti fer cenu, uvek smo od naših ruskih partnera imali fer cenu, uvek smo imali sigurnost u snabdevanju- kazao je predsednik.

Dodaje da su za nas bile problem količine i izražava uverenje da će se i to ovog puta rešiti.

– Uzdam se u to. Nemam nikakvih sumnji da će rezultat mogućeg razgovora biti dobar- ističe.

Predsednik dodaje da je naša situacija svakako teška i veruje da treba da se uloži mnogo novca da bismo zakupili i napunili kapacitete u Mađarskoj.

Kaže da sada verovatno moramo da kupimo i skuplji gas kako bismo bili sigurni za zimu da imamo dovoljno gasa da povučemo.

Preneo je da ga je ministar finansija Siniša Mali obavestio o razgovorima sa mađarskim ministrom inostranih poslova Peterom Sijartom i navodi da su konkretizovani razgovori sa Mađarima o gasu.

Advertisements

– Hoću da ih potvrdim kada se vratim u Beograd i da imamo i to kao element u razgovoru sa predsednikom Putinom. Verujem da ćemo razgovarati i o situaciji u Ukrajini, našim bilateralnim odnosima, mnogim zajedničkim projektima, mnogo tema je koje imamo da razmotrimo sa ruskim predsednikom i verujem da ćemo imati korektan i dobar razgovor- zaključio je Vučić.

Izvor: Alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *