Dragoljub Simonović Sima izlazi iz pritvora

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, uhapšen zbog sumnje da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, biće pušten na slobodu 7. marta.

To je objavila Politika.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, list navodi da je u sredu saslušan poslednji svedok u tom predmetu, pa nema razloga za dalje zadržavanje Simonovića u pritvoru.

Dragoljub Simonović Sima izlazi iz pritvora
Screenshot

“Tužilaštvo je posle saslušanja Simonovića, tražilo od suda da mu se pritvor odredi po dva osnova: da boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio delo”, piše Politika.

Simonović je uhapšen 25. januara, a kada je tužilaštvo posle 30 dana zatražilo produžavanje pritvora po oba osnova, sud je osnov da bi Simonović ponovio krivično delo odbacio.

Kuća Jovanovića zapaljena je u noći između 11. i 12. decembra, Aleksandar Marinković je priznao da je ubacio Molotovljev koktel u kuću, dok je Bojana Cvetaković Šijacki priznala da je da je učestvovala u tom napadu i osuđena je na šest meseci kućnog pritvora i kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je napadnut i 30. decembra kada su nepoznate osobe razbile staklo na vratima terase i pokušale da uđu u iznajmljen stan na Banovom brdu gde je boravio sa suprugom, ali su se napadači uplašili i pobegli.

Advertisements

Milan Jovanović okrivio je Simonovića da je naložio paljenje negove porodične kuće, a kao razlog je naveo kritičko pisanje o Simonoviću.

Beta