GRAĐEVINSKA VMRO MAFIJA U MAKEDONIJI I DALJE HARA!

GRAĐEVINSKA VMRO MAFIJA U MAKEDONIJI I DALJE HARA!

DOK SE U MEDIJIMA PROVLAČE SUDSKI PROCESI BIVŠIH ČELNIKA DRŽAVE, PREDUZEĆA ČLANOVA VMRO-DPMNE I DALJE U SPREZI SA GRADJEVINSKOM INSPEKCIJOM RADE KRIMINALNE RADNJE.

JAVNO TUŽILAŠTVO POKREĆE ISTRAGU IZ OPŠTINE SVETI NIKOLE?

BRAČNI PAR JONČE I JASMINA STOJANOVI IZ ISTOČNO MAKEDONSKE OPŠTINE SVETI NIKOLE ORGANIZOVANO GRADI NELEGALNE OBJEKTE  UZ NADOKNADE ZA ZAŠTITU OD GRAĐVINSKIH  INSPEKCIJA .

Glavni građevinski inspektor Opštine Sveti Nikole i istaknuti član VMRO-DPMNE Jonče Stojanov i njegova supruga Jasmina Stojanov, član Izvršnog komiteta VMRO-DPMNE, iako državni službenik u Državnom preduzeću “Makedonske Šume” vlasnik je privatne građevinske firme, koja godinama unazad dobija sve glavne tendere za građevinske radove u Istočnoj Makedoniji.

Aktivni član IK VMRO-DPMNE Jasmina Stojanov

Renoviranje i adaptacija škola, bolnica i drugih opštinskih i državnih objekata prosto je nezamisliva bez porodice Stojanovi.

Interesantno je i to da i posle promene vlasti Stojanovi su se dobro infiltrirali u novu političku garnituru SDSM, pa je Jonče Stojanov čak i nagrađen pozicijom predsednika Opštinske izborne komisije za period od 4 godine, gde pored svoje plate ostvaruje i dodatne finansijske nagrade.

Srećni dobitnik javnih tendera inspektor Stojanov

Po sistemu divlje gradnje, uz zaštitu supruga  glavnog građevinskog inspektora, građevinska firma Jasmine Stojanov gradi i prodaje objekte ne samo na teritoriji opštine Sveti Nikole, već i u širem regionu Makedonije, pa i u Skopskoj opštini Ilinden.

Naš izvor navodi da mu je inspektor Stojanov nudio da uz materijalnu  naknadu, narodski rečeno “reket”, firma Jasmine Stojanov izgradi kuću bez ikakve građevinske dozvole na neurbaniziranom građevinskom zemljištu, uz garanciju da građevinska inspekcija neće reagovati na ovakav vid divlje gradnje.

Jedan od objekata u vlasništvu porodice Stojanovi služi za iznajmljivanje a Stojanovi kiriju naplaćuju unapred i to od više osoba u isto vreme, a sumnja se da i za stanove koje grade u isto vreme sklapaju kupoprodajne ugovore sa više osoba za jednu te istu nekretninu uzimajući avans od svih, čime vrše krivično delo prevare i dovođenja u zabludu kupaca.

 

 

Nekad su bili monstrumi koji terorizuju Makedoniju, ali i sa monstrumima Stojanovi mogu da nađu zajednički interes

Balkanska saznaju iz izvora bliskih tužilaštvu da je pokrenuta istraga o ovim kriminalnim radnjama, i da će tokom istrage biti otkriveno ko je još i sa koje pozicije uključen u ove kriminalne radnje.

Dok su u Opštini Sveti Nikole, kadrovi VMRO-DPMNE ne samo smenjeni sa rukovodećih pozicija javnih preduzeća već i dobili otkaze, pa i pored sudskih odluka da se moraju vratiti na posao, lokalna vlast ne izvršava sudske odluke, Stojanovi iako članovi VMRO-DPMNE su sve jači na svojim pozicijama i u državnoj službi a i u privatnom biznisu.

Prisutni na svim mitinzima VMRO-DPMNE

 

 

“Ja činim partiji, a partija će meni višestruko da vrati,” razmišlja u sebi Jasmina

 

 

 

Prekrijem se zastavom pa se ne vidi šta radim

Iako su  do promene vlasti prošle godine inspektor Jonče Stojanov i njegova supruga  na svojim fejsbuk profilima otvoreno podržavali VMRO-DPMNE i sadašnju vlast nazivali monstrumima koji terorizuju Makedoniju, dok su otvoreno i javno učestvovali na mitinzima VMRO-DPMNE  a pare od dobijenih tendera trošili po svetskim luksuznim destinacijama danas i dalje rade isti posao. Dok se, s jedne strane iz VMRO-DPMNE isključuju članovi koji protivno odlukama partije sarađuju sa vlastima, a s druge strane bivši visoki funkcioneri iz iste partije, pa čak i bivši premijer Nikola Grujevski osuđuju na visoke zatvorske kazne, familija Stojanovi, kao familija Korleone uživa i javno reklamira svoj hedonizam na društvenim mrežama. Galerija slika sa njihovih profila govori više od reči.

Advertisements

 

Stojanovi kao Korleone uživaju u blagodetima tendera iz vremena VMRO DPMNE 

Sve za Makedoniju!

I dok se medijska pažnja poklanja velikim i zvučnim imenima na političkoj sceni Makedonije, neki ne tako popularni lokalni politički funkcioneri naveliko vršljaju i profitiraju na račun ojađenih i osiromašenih građana Makedonije.

Izvor: Balkanska/ A. M.. Foto: Privatna arhiva