Haradinaj: Znam zašto me se Vučić plaši

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je večeras na predizbornom skupu u Prištini da zna zbog čega se predsednik Srbije Aleksandar Vučić plaši da će on pobediti na izborima u nedelju.

„Vučiću nije samo do takse kada kaže da je sve propalo ako na ovim izborima pobedi Haradinaj. Video je da ne samo da smo pojačali taksu, nego smo ojačali pravnu državu i vladavinu zakona, sada imamo vlast i na severu, gde policajci više ne odlaze helikopterom, nego putem, onako kako treba“, kazao je lider Alijanse za budućnost Kosova, prenosi Kosovo onlajn.

Haradinaj se svojim pristalicama u prištinskoj dvorani „1. oktobar“ obratio sa tradicionalnom albanskom kapom, plisom, na glavi. „Hoću da vas podsetim da je nekada bilo opasno izaći van kuće sa ovom kapom na glavi, jer ovde ima onih koji znaju da se nije smelo izaći sa plisom na glavi“, rekao je Haradinaj.

Advertisements

On je objasnio zašto treba glasati za njegovu stranku.

„Ako želimo da budemo sigurni u zakon i red, reći ću vam da smo tokom protekle godine ojačali policiju, koja je najjača i najbolja u regionu i nagrađena je platama. Pored toga, u regionu nema boljeg od našeg pravosuđa i tužilaštva, a i njima su plate udvostručene“, istakao je Haradinaj.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *