Hrvatska u “crvenom”, u Srbiji na snazi meteo-alarmi; Do subote suvo, hladno i vetrovito

Hrvatska u “crvenom”, u Srbiji na snazi meteo-alarmi; Do subote suvo, hladno i vetrovito

Republički hidrometeorološki zavod je proglasio meteo-alarme na teritoriji cele Srbije. Nevreme je zahvatilo Hrvatsku, gde je istaknut crveni alarm.

U Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj, istočnoj Srbiji i Pomoravlju je na snazi žuti meteo-alarm, dok je naradžasto upozorenje proglašeno u Šumadiji, jugoistočnoj, jugozapadnoj Srbiji i na teritoriji Kosova i Metohije.

Hrvatski hidrometeorološki zavod je proglasio crveni alarm na Kvarneru zbog oluje, a jednim delom i zbog orkanske bure.

Portal Indeks je preneo da se na državnom putu kod Rijeke prevrnuo kamion slovenačke registracije usled naleta bure.

Zbog olujne bure zatvorena je deonica auto-puta A6 Kikovica – Delnice, što, kako je navedeno, ne znači da bura ne stvara velike probleme i na ostalim putevima.

Postepeno razvedravanje u četvrtak, biće i sunca i oblaka, a i hladnog vazduha sa severa Evrope, ujutru mraz, temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od 0 do 4 stepena. U Beogradu od -2 do +1 stepen. Do subote suvo, hladno i vetrovito, temperatura u većini mesta od -5 do 0 stepeni.

29.11.2018. Četvrtak Jutro oblačno,još ponegde sa slabim snegom, uglavnom u istočnim i jugoistočnim krajevima.Tokom dana postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeran, jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno jak.  Najniža temperatura od -5 do -1 , a najviša od 0 do 3 stepena.             

30.11.2018. Petak Vedro i hladno. Vetar umeren i jak, jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno olujni. Najniža temperatura od -10 do -5 , najviša dnevna od -3 do 0 stepeni. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava Tmin < -5 °S, verovatnoća 90% Udari vetra > 17 m/s   verovatnoća 70%

01.12.2018. Subota Malo i umereno oblačno, i hladno. Vetar slab i umeren, jugoistočni.Najniža temperatura od -10 do -5 , a najviša od -2 do 3 stepena. Upozorenje: Potencijalno opasna pojava Tmin < -5 °S, verovatnoća 90%

Advertisements

02.12.2018. Nedelja Malo i umereno oblačno.Jutro hladno, dnevna temperatura u većini mesta u porastu. Vetar slab i umeren, jugoistočni.Najniža temperatura od -5 do -2 °S, a najviša od 3 do 6 stepena. U Negotinskoj Krajini hladnije sa jutarnjom temperaturom oko -9, najvišom dnevnom oko -2 stepena, Upozorenje: Potencijalno opasna pojava Tmin < -5 °S, verovatnoća 90%

Hrvatska u “crvenom”, u Srbiji na snazi meteo-alarmi; Do subote suvo, hladno i vetrovito

Izvor: Agencije