IZABRALI BEOGRAD ZA TEHNOLOŠKI CENTAR EVROPE Pejsend otvorio predstavništvo i pomagaće Srbiji u izradi zakona i platnih sistema

„Pejsend“, globalna kompanija za finansijske tehnologije sa 7 miliona klijenata, otvorila je svoj novi Evropski tehnološki centar u Beogradu.

Oni će se fokusirati na razvoj softvera i proizvoda, a svojim dolaskom su potvrdili reputaciju Srbije kao idealnog područja za visokotehnološke kompanije i startape. Tehnološki ili IKT sektor biće od ključnog značaja za budući razvoj i ekonomski rast. Otvorenost za inovacije, spremnost za usvajanje novih ideja i digitalna transformacija kao prioritet stubovi su aktuelne Vlade Republike Srbije.

– Digitalizacija i četvrta industrijska revolucija pružile su jedinstvenu priliku Srbiji da prevaziđe druge zemlje, posebno u oblasti tehnologije, inovacija, stranih direktnih investicija. Sposobnost Srbije da privuče vodeće tehnološke i fintek kompanije, kao što je „Pejsend“, dokaz je važnosti strateških investicija tokom proteklih nekoliko godina kako bismo razvili i jačali tehnologiju i startap ekosistem – rekla je premijerka Ana Brnabić.

Srbija ima i velike talente sa svetski priznatih univerziteta i iz kompanija, stratešku lokaciju, kao i prostor na tržištu za rast i razvoj tehnologije.

Cilj „Pejsenda“ je da direktno doprinese nekim od inovativnih tehnoloških inicijativa, uključujući saradnju sa Narodnom bankom na testiranju platnih rešenja i proizvoda za plaćanja banaka, zatim pridruživanje Inicijativi Digitalna Srbija u izradi fintek zakona, kao i razvoju digitalne ekonomije Srbije.

– Izbor Beograda za primarno evropsko tehnološko čvorište je bila laka odluka, imajući u vidu rastuću infrastrukturu i podršku koju Vlada Srbije pruža za podsticanje razvoja tehnologije i startapa – rekao je Abdul Abdulkerimov, suosnivač i predsednik kompanije „Pejsend“ i dodao da kompanija želi da pomogne da se Beograd stavi na mapu kao sledeća fintek prestonica Evrope.

Advertisements

Cilj „Pejsenda“ je da poveća broj zaposlenih u Beogradu na 100 ljudi do kraja ove godine.

Izvor: Alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *