Izbori na KiM: Srpska lista veruje u jedinstvo naroda

kosovska Mitrovica – Potpredsednik Srpske liste i kandidat za poslanika u kosovskom parlamentu Igor Simić poručio je da veruje u sabornost, jedinstvo i slogu sprskog naroda, kao i pobedu Srpske liste, koja će značiti osvajanje svih deset mandata, jer je to jedini garant za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji.

Simić je dodao da očekuje veću izlaznosti i mnogo veću podrsku Srprskoj listi nego što je to bilo pre dve godine.

„Hvala svima koji su se odazvali pozivu naše države Srbije da glasaju i sačuvaju ‘pupčanu vrpcu’ koja omogućava život Srbima na KiM”, rekao je Simić novinarima nakon što je glasao na biračkom mestu u Tehničkoj školi u Severnoj Mitrovici.

On je pozvao sve međunarodne predstavnike, pre svega, evropsku posmatračku misiju, ali i OEBS, da ne dozvoli bilo kakve manupulacije koje bi omogućile da oni koje ne podrzava srpski narod dobiju priliku da odlučuju o srpskom narodu.

„U ovom trenutku, ono što sam mogao da čujem od članova biračkih odbora jeste da sve protiče u najboljem redu, nema napravilnsoti i nikakvih kašnjenja, kao i da se koriste dokumenta koja su propisana”, dodao je Simić.

Kako je rekao, više hiljada interno raseljenih Srba sa KiM stiglo je autobusima, ili krenulo ka južnoj pokrajini.

„Srbi koji žive na prostoru KiM su svesni zašto su se naši sunarodnici, koji su silom proterani sa ovih prostora, odazvali na naš poziv i poziv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, da danas budu sa nama i daju nam podršku u borbi koja nam predstoji”, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *