Jedna osoba poginula u eksploziji u rafineriji u Bosanskom Brodu, devet povređeno

Jedna osoba poginula u eksploziji u rafineriji u Bosanskom Brodu, devet povređeno

Jedan radnik poginuo je u eksploziji koja se sinoć dogodila u rafineriji u Bosanskom Brodu. Devet je osoba povređeno, od čega ih je troje pušteno kući, a šestoro je poslato u dobojsku bolnicu, saznaje N1 u dobojskoj policiji.

Jedna osoba poginula u eksploziji u rafineriji u Bosanskom Brodu, devet povređeno
Screenshot

Sinoć je objavljeno da je osam osoba povređeno i da su van životne opasnosti, ali jutros je potvrđeno kako je devet povređenih osoba primljeno na hitnu pomoć u Bosanskom Brodu. Šestoro ih je poslato na dalje lečenje u dobojsku bolnicu, prema dostupnoim informacijama, svi su van životne opasnosti.

„Šest osoba je zadržano na liječenju u bolnici Sveti Apostol u Doboju, a stepen povreda još uvijek nije poznat, dok su tri osobe pušene na kućno liječenje. Uviđaj će početi danas, a njim će rukovoditi tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj“, izjavila je jutros za portal klix.ba portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Prema informacijama načelnika opštine Ilije Jovičića, eksplozija se dogodila u proizvodnom pogonu četiri, a nakon toga se proširila vatra. Vatrogasni timovi su odmah intervenisali i požar stavili pod kontrolu u razdoblju od oko sat vremena. Još nema informacija šta je prouzrokovalo eksploziju, niti kakve je to posledice ostavilo na okolinu.

RTS je sinoć preneo da se sat vremena nakon snažne eksplozije u rafineriji, u 22.30 začule i dve slabije. Eksplozija se osetila i sa druge obale Save, u Slavonskom Brodu. Inače, rafinerija u Brodu je u vlasništvu „Njeftegazinkora“ iz Ruske Federacije.

Advertisements

Izvor: Danas