Kepara -deo auto mafije zbog prevare i otimanja nekoliko hiljada EUR ne preza ni od najtežih krivičnih dela!!!

Prevarant Dejan Kepić-Kepara

Da prevare i bezobrazluk kojima su pojedini ljudi skloni nemaju granice, pokazuje i slučaj koji objavljujemo. Redakciji ”Balkanska” javio se čovek (ime poznato redakciji) koji je žrtva prevaranta-trgovca automobilima.

Hteo sam da kupim automobil, međutim usled mnogobrojnih obaveza koje svakodnevno ispunjavam, novac sam dao prijatelju u kojeg imam apsolutno poverenje da ode i da kupi. Automobil je kupljen od izvesnog Dejana Kepića sa nadimkom ”Kepara”. Nisam tada znao da se radi o prevarantu, koji ima 2 brata sa kojima se bavi raznim kriminalnim aktivnostima. Oni su odavno poznati policiji, ali Kepara je i dalje slobodan i bavi se prevarama u kojima svesno ugrožava živote svojih “klijenata”.

Niko nije očekivao da će se ovaj slučaj završiti ubistvom u pokušaju, nakon što je Kepara (verovatno kada je shvatio da sumnjamo u prevaru) kod svog servisera u Zrenjaninu sredio da auto ostane bez kočnica, dok su prespojili kablove tako da kompjuter ne prijavljuje grešku. Spletom srećnih okolnosti automobil je završio u regularnom servisu gde je ovlašćeni serviser otkrio problem, pre nego što se na putu desila saobraćajna nesreća zbog neispravnih kočnica.

Kako je sve počelo?

Naš sagovornik nastavlja priču o ovom nesvakidašnjem prevarantu:

Prodavac je navodno otišao u Nemačku da izabere auto za mene i nakon nekoliko dana biranja je tvrdio mom prijatelju da je našao optimalan automobil. Na insistiranje mog prijatelja (u dogovoru sa mnom) Kepara je navodno tražio automobil u odličnom stanju, koji će biti potpuno sređen, servisiran i u koji ne mora u bliskoj budućnosti da se ulaže dodatno, osim redovnog servisiranja.

Prodavac je dao garanciju na 50.000 kilometara iako je prvobitno tvrdio da daje garanciju na 100.000 kilometara. Pri tome je insistirao da je urađen kompletan ”veliki servis” (u kom je zamenio i zupčasti kaiš, vodenu pumpu, PK kaiša, rolere i španere, kočione pločice, motrono, kočiono i ulje menjača) i da, uz datu garanciju od 50.000 kilometara, apsolutno ništa ne treba da se radi osim redovnog servisiranja automobila. Meni je to bilo čudno i pre izvršene kupovine sam sugerisao prijatelju da tu nešto nije u redu. Takođe su mi bile sumnjive fotografije na kojima se moglo shvatiti da je auto odavno u Srbiji i da nije dovezen tada direktno iz Nemačke na carinu, kao što mi je rečeno. S obzirom da je moj prijatelj potpuno garantovao za prodavca, uz datu garanciju na 50.000 km, ja sam ipak pristao da mi uvezu taj automobil. Mislio sam da time činim i uslugu svom prijatelju jer je on insistirao na tome.

Odmah po preuzimanju automobila, nakon 200 kilometara vozilo je prestalo da ”vuče” i javio grešku kod DP filtera. Takođe, imao je vrlo neprijatan miris u kabini, zatim lupkanje sa desne strane, grešku kod Air Baga, javljao je grešku kod motora, potrošnja je bila znatno veća (50% veća nego što je prodavac deklarisao).

Naravno, usled ove vrlo neprijatne situacije, ja sam odmah reklamirao prijatelju, koji je preko prodavca zakazao servisiranje u Zrenjaninu, gde je trebalo da se sredi sve što nije bilo u redu (u okviru garancije) i da ja preuzmem potpuno ispravan automobil. Ja sam bio ubeđen da na tom servisu oni neće zameniti DP filter i rešiti sve probleme, što sam napomenuo mom prijatelju.

Čim je automobil izašao iz servisa koji je dogovorio prodavac, ja sam odvezao automobil na proveru kod mog prijatelja koji je ovlašćeni serviser, putujući oko 400 km do njega. Ispostavilo se da sam samo božjom voljom stigao do servisa, jer sam vozio auto bukvalno bez prednjih kočnica.

Serviser je utvrdio ogromne nepravilnosti i kvarove:

A. Auto nema kočnice, a kablovi su namerno prespojeni kako kompjuter automobila ne bi prijavio neispravnost / kvar.

B. Ilegalno uklonjen DP filter iz automobila, a kupcu automobil predat sa zvaničnom konstatacijom da je kvar uredno popravljen.

C. Serviser je u dogovoru sa prodavcem softverski isključio sve znakove upozorenja na automobilu, kako bi svesno pokušao da prevari kupca i sakrije sve nepravilnosti/kvarove.

D. Ne samo da nije urađen veliki servis, nego nije urađen ni mali servis, pri čemu su iz automobila izvađeni zdravi delovi i ubačeni oni koji nisu ni za smetlište.

E. Veliki servis nije urađen, iako je prodavac garantovao za to i insistirao na tome.

F. Nekoliko drugih nedostataka (nisu zamenjeni stabilizatori, polomljena plastika, iscureo amortizer, lepljeno crevo za intercooler…)

Za sve iznete tvrdnje, prevareni kupac nam je kao dokaze prosledio video snimke koji su urađeni kod ovlašćenog servisera. U nastavku su linkovi ka video-snimcima koji su dokaz da je prodavac lagao da je automobil prosao adekvatni servis, da je sređen i u potpunosti spreman za upotrebu, bez ikakvih rizika.

Linkovi koji su dokaz prevare:

A: Auto nema kočnice

aa – auto bez kocnica:

 • https://drive.google.com/file/d/1s_ngQzOhVvCPWyjVOPvIb3C9AiQJ0FDp/view?usp=sharing
 • Prodavac je predao automobil bez kočnica i sa svim nedostacima koji su navedeni u daljem tekstu kao potpuno ispravan, sa navodno urađenim velikim servisom.
 • Auto nema kočnice, pločice su sastrugane do kraja. Sistem nije javljao grešku jer je sotverski isključeno sve što je moglo, a kablovi su prespojeni. To se vidi na drugom video snimku.

ab – prespojeni kablovi senzora za kocnice:

B: Ilegalno uklonjen DP filter iz automobila, a kupcu automobil predat sa zvaničnom konstatacijom da je kvar uredno popravljen

ba – DP filter – pogled sa gornje strane:

 • https://drive.google.com/file/d/1QZIzfAYgNeVat1Ba8iYInflPYi4DXhXV/view?usp=sharing
 • Pogled sa gornje strane, gde se odlično vidi da je DP filter izvađen.
 • To znaći da je auto Euro 0, umesto Euro 5 i da može biti oduzet pri prelasku granice EU, sa krivičnom ptijavom i automatskom zabranom ulaska u EU.
 • Pri tom je DP filter softverski isključen, tako da sistem ne može javiti da postoji greška i da DP filter ne samo da je neispravan, već da na vozilu uopšte ne postoji.

bb – Ulje DP filter:

bc – ulje pancir crevo dp filter:

C: Serviser je u dogovoru sa prodavcem softverski isključio sve znakove upozorenja na automobilu, kako bi svesno pokušao da prevari kupca i sakrije sve nepravilnosti/kvarove

 ca – softverski su iskljuceni svi znaci upozorenja:

 

D: Ne samo da nije urađen veliki servis, nego nije urađen ni mali servis, pri čemu su iz automobila izvađeni zdravi delovi i ubačeni oni koji nisu ni za smetlište

da – kabinski filter za vazduh – zalosno:

db – filter za vazduh:

 • https://drive.google.com/file/d/1kc5T7pVW-BOoNOGX9BOc3DnzBr8Pzuhj/view?usp=sharing
 • Filter za vazduh nije zamenjen novim, već je stavljen filter koji nije menjan minimum 50.000 km (koji je skoro “ugljenisan”). Pri tom se vidi da je taj filter ubačen (nakon što ga je neko bacio) u taj auto, jer se na filteru vide otisci prstiju ostavljeni kada je neko manipulisao tim filterom.
 • Taj “ugljenisani” filter je pri kontroli odmah zamenjen starim filterom koji je nedavno promenjen nakon redovnog servisa klijenta, posle pređenih 15.000 km. Taj filter koji je zamenjen nakon 15.000 km je izgledao kao nov u odnosu na “ugljenisan” filter koji je stavljen u auto pre prodaje i deklarisan kao potpuno nov.

dc – Nema ulja u motoru:

 

E: Veliki servis nije urađen, iako je prodavac garantovao za to i insistirao na tome

 ea – Veliki servis nije uradjen:

 • https://drive.google.com/file/d/1gznu3SypoYoN5rEXETMCEAMxh6G-lCtc/view?usp=sharing
 • Pogled sa gornje strane, gde se vidi da veliki servis nije urađen: set zupčastog kaiša nije zamenjen, kao ni vodena pumpa. Kada se menja set zupčastog kaiša, obavezno se menjaju svi njegovi delovi: zupčasti kaiš, roleri, španeri i ostali delovi seta za zupčenje. Ovo je prvi video gde se vidi da je zamenjen samo sam kaiš i ništa više. Pri tom je falsifikovana i nalepljena lažna nalepnica, što predstavlja još jedno krivično delo.

eb – Set zupcastog kaisa pancir crevo DP filter:

 

F, G: Ostale neispravnosti / kvarovi na automobilu

fa – Razdrmana i polomljena plastika:

fb – Polomljen drzac:

 

ga – Iscureo amortizer:

Advertisements

Serviser – ocena automobila – opasno je i da se nekom pokloni:

 

Autor teksta je poznat redakciji

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *