Kitarović izgubila podršku većine Hrvata

ZAGREB – Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izgubila je poverenje većine građana te zemlje, pokazuje poslednje istraživanje agencije Ipsos.

Kako se navodi u istraživanju koje je prenela Nova TV, hrvatsku predsednicu ne podržava 52 odsto ispitanika, 42 odsto je podržava, dok šest procenata ispitanih građana nije želelo da se izjasni, prenosi Tanjug.

U ovom trenutku Kolinda Grabar Kitarović može da računa samo na većinsku podršku biraca HDZ, tacnije njih 81 odsto.

Ovo je najlošiji rejting predsednice od oktobra 2017, navodi portal Indeks, podsećajući da je njen prethodnik Ivo Josipović za svoj rad u isto vreme svog mandata 2014. godine, imao veću podršku.

Ivu Josipovića tada je podržavalo 59 odsto, a nije ga podržavalo 34 procenta ispitanih, navodi Indeks.

Kolinda Grabar Kitarović je, međutim, i dalje ubedljivo prva na listi najpopularnijih politicara, ali i tu procenti opadaju, navodi Indeks. Kada je u pitanju popularnost hrvatskih političara, nju podržava 54 odsto, a ne podržava 40 odsto ispitanih.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je drugi na listi najpopularnijih političara, ali daleko ispod predsednice. Njegov rad podržava 36 odsto, a ne podržava njih 57 odsto.

Mislav Kolakušić, koji je bio najveće iznenađenje izbora za Evropski parlament (EP) u Hrvatskoj, kada je kao nosilac nezavisne liste osvojio jedan mandat u EP, treći je na listi najpopularnijih političara.

Advertisements

Prema istraživanju Ipsosa, on može da računa na 32 odsto podrške ispitanika, dok se 36 procenata izjasnilo da ga ne podržava.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *