Kosovski tužilac odbacuje navode o proširenju istrage o ubistvu Olivera Ivanovića

Kosovski tužilac odbacuje navode o proširenju istrage o ubistvu Olivera Ivanovića

Kosovski tužilac Sile Hodža demantovao je navode pojedinih medija da je Specijalno tužilaštvo Kosova donelo odluku o proširenju istrage ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na osnovu izveštaja jedne strane službe, objavio je Insajder.

On je za Insajder potvrdio, međutim, da je tužilaštvo dobilo odredjene informacije, ali ne od neke službe kako su preneli mediji, već od portala Arbresh.info.

„Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na proveri. Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza“, rekao je Hodža.

Prethodno su mediji preneli da je kosovsko tužilaštvo donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu Ivanovića, nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obaveštajne agencije.

Detalji iz navodnog izveštaja strane službe objavljeni su prvo na portalu na albanskom jeziku Arbresh.info, a te informacije su mediji u Srbiji preneli.

Kako su mediji preneli, u navodnom izveštaju piše da je u ubistvu Ivanovića učestovalo „pet osoba koje su povezane sa voždovačkim klanom“, a njih je, prema tom izvoru, angažovala srpska tajna služba.

U tom izveštaju navodno je navedeno i da je grupa koja je učestvovala u ubistvu Ivanovića odsela u hotelu Octan u Lešku i tu boravila mesec dana pre ubistva, a potom su otišli na Tajland s beogradskog i s prištinskog aerodroma, prenela je prištinska RTK.

Kosovski tužilac odbacuje navode o proširenju istrage o ubistvu Olivera Ivanovića

Izvor: Danas