Printscreen/ avaz.ba

Likvidiran svirepi ubica u BiH: Krio u zemunici, oko njega pronađena gomila municije i pištolj ubijenog policajca

Likvidiran svirepi ubica u BiH: Krio u zemunici, oko njega pronađena gomila municije i pištolj ubijenog policajca

Svetski mediji izveštavali su proteklih dana o policijskoj poteri za najtraženijim beguncem u Bosni i Hercegovini, a juče su objavili vest da je Edin Gačić nakon višednevne potere ubijen.

Ugledne svetske medijske kuće, poput Washington Posta, New York Timesa, Fox Newsa i Daily Heralda, objavile su agencijsku vest Associated Pressa da je policija ubila najtraženijeg begunca u zemlji.

Mediji su objavili da je Edina Gačića ubila policija u blizini Sarajeva, kao i da je policajac ranjen u razmeni vatre do koje je došlo nakon što je višestruki ubica upao u zasedu.

Likvidiran svirepi ubica u BiH: Krio u zemunici, oko njega pronađena gomila municije i pištolj ubijenog policajca
Printscreen( avaz.ba

O poteri za Edinom Gačićem, koja je okončana njegovim ubistvom, podrobno su izveštavali i brojni regionalni mediji.

Samo neki od naslova regionalnih medija koji su pisali o kraju potere glasili su: “Krvavi kraj masovne potere za pomahnitalim serijskim ubicom”, “Ubijen ludi ubica Edin Gačić!”, “Masovni ubica Edin Gačić likvidiran na dan kad je sahranjena njegova poslednja žrtva”, “Ubijen Edin Gačić, najtraženiji begunac u BiH”.

Policijski službenici i dva tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo završili su uviđaj kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića gde je nakon višednevne potrage likvidiran ubica Edin Gačić.

“Policajci i tužioci radili su u otežanim uslovima zbog jakog snega, nepristupačnog terena i mraka. Uviđajna ekipa morala se peške penjati strmim putem prekrivenim snegom 45 minuta od mosta gde su parkirali vozila u Lepenici. Telo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga sneli s lokacije udaljene kilometar i po od putne komunikacije”, rekla je za portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Ubica Edin Gačić na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina municije i čaura pronađenih kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen, te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Printscreen/ avaz.ba

Tokom dana biće izdata naredba za izvršenje obdukcije tela kako bi se utvrdilo od kojih povreda je preminuo, a kako bi slučaj bio zaključen.

Istraga će biti obustavljena s obzirom na to da je osumnjičeni ubijen.

Višestrukog ubicu Edina Gačića likvidarali su juče posle 16 časova pripadnici Sektora za specijalnu podršku MUP-a KS. Nakon što su ga pronašli došlo je do razmene vatre u kojoj je jedan policijski službenik zadobio lakše povrede.

Advertisements

Meštanima sela Suhodol, Lokve i Toplice je laknulo jer noćima nisu mogli spavati zbog straha za bezbednost svoje dece.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Advertisements