Makedonija: Zbogom Vizeru, dobro došla Er Albanijo?

Makedonija: Zbogom Vizeru, dobro došla Er Albanijo?

Skoplje — Ministarstvo za transport i veze Makedonije objavilo je da je drugi put poništilo javni poziv za novčanu podršku aviokompanijama.

Kako navode, i ovaj put se javio samo mađarski Vizer.

Tender je poništen jer ponuda Vizera nije odgovarala postavljenim uslovima tendera u delu planiranih letova iz Ohrida, rekao je ministar za saobraćaj i veze Goran Sugareski na konferenciji za novinare.

On je precizirao da je mađarska niskotarifna aviokompanija ponudila da sva četiri leta sa aerodroma u Ohridu uvede u avgustu 2019, dok je tenderom traženo da se dve linije uvedu od januara a još dve u roku od godinu dana od potpisivanja ugovora.

Sugareski je odbacio špekulacije da se tender za subvecionisanje letova sa aerodroma u Skoplju i Ohridu “namešta” za aviokompaniju Er Albanija.

On je istakao da Vlada Makedonije ostaje dosledna meri finansijske podrške (koju je prethodnih godina koristio Vizer) aviokompanijama koje ponude nove destinacije za makedonske građane.

Advertisements

Novac za subvencije je predviđen u budžetu, rekao je Sugareski i najavio da će Ministarstvo za transport i veze uskoro objaviti novi javni poziv.

Makedonija: Zbogom Vizeru, dobro došla Er Albanijo?

Izvor: B92