Nikodijević: U autobuse će moći da uđu samo oni sa posebnim dozvolama

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da su uspostavljene vanredne linije gradskog prevoza koje će moći da koriste građani sa posebnim dozvolama za rad i sa bus plus karticom.

Nikodijević je za TV Prva izjavio da se autobusi dezinfikuju i da je higijena „na visokom nivou u celom gradu“.

On je rekao da je grad spremio 173.000 paketa hrane koji će biti podeljeni najugroženijim penzionerima, kao i da je psihološki za građane važno da su rafovi u prodavnicama puni i da robe ima.

„Gradske pijace od danas ne rade. Za sada će raditi samo četvrtkom, petkom i subotom od 8.00 do 15 sati. Ukoliko dodje do pooštravanja policijskog časa smanjićemo radno vreme. Radiće pijace na otvorenom, znači sve osim Palilulske“, kazao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima biće povećan razmak medju tezgama a biće vodjeno računa i da na pijace ne ulazi po veći broj ljudi odjednom, a ukoliko bude pooštravanja mera policijskog časa, biće novih izmena u režimu rada pijaca.

Advertisements

Na sajtu Gradskog saobraćajnoj preduzeća objavljen je danas red vožnje koridorskih linija koje će prevoziti zaposlene u Beogradu koji imaju radnu obavezu tokom vanrednog stanja izazvanog širenjem korona virusa.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *