Penzionerka ubila investitora iz Jagodine jer je hteo da joj oduzme plac?

Penzionerka ubila investitora iz Jagodine jer je hteo da joj oduzme plac?

Stojanka Coka Stojanović (69) priznala je sinoć da je sinovljevim pištoljem ubila investitora Zorana Trifunovića u blizini njegove kancelarije u Bulevaru kralja Aleksandra.

Penzionerka ubila investitora iz Jagodine jer je hteo da joj oduzme plac?
Screenshot

Stojanović, inače penzionerka, na ovaj potez se odlučila nakon spora oko parcele na kojoj je stanovala.

Naime, Trifunovićevo beživotno telo pronađeno je rano juče ujutru nasred ulice. Na telu su bile vidljive rane nanete vatrenim oružjem. Policija je ubrzo okupirala ovaj deo grad i započet je uviđaj. Svedoka ubistva nije bilo, međutim pojedini stanari okolnih zgrada ispričali su da su videli ženu sa kačketom kako je otišla iz pravca mesta zločina.

Na lice mesta ubrzo su stigle supruga i ćerka ubijenog investitora. Iako u šoku, policajcima su ispričale da je Zoran bio u sukobu sa jednom starijom ženom oko jedne parcele. Kroz suze su komentarisale: “Nije ga valjda ona ubila…”

Penzionerka ubila investitora iz Jagodine jer je hteo da joj oduzme plac?
Screenshot

Policija je ovim tragom odmah krenula ka kući osumnjičene penzionerke koja je godinama radila u Pošti, a koja je živela svega nekoliko ulica od mesta zločina i Trifunovićeve kancelarije.

Stojanka je otvorila vrata tiho, uz izgovor da se “tek probudila”. Prve komšije kasnije su reporteru “Blica” ispričale da je delovala kao da ne zna o čemu se radi.

– Ona dugo živi tu, dobro je znamo. Dvadeset godina je udovica i živi sa sinom. Nisam mogao da pretpostavim da bi ovako nešto uradila. Čuo sam pucnje, ali nisam reagovao – ispričao je prvi komšija osumnjičene.

Policija je ušla u njen dom i započela ispitivanje i pretres. Penzionerka je sve poricala, govorila je da je spavala, da ne zna o čemu se radi, da su je policajci probudili.

Penzionerka ubila investitora iz Jagodine jer je hteo da joj oduzme plac?
Screenshot

Pretresom kuće, pronađen je pištolj koji pripada njenom sinu, inače advokatu. Iako su joj rekli da će pištolj otkriti da li je ona pucala, Stojanović je sve i dalje poricala.

A onda joj je pozlilo.

Policajci su čekali neko vreme kako bi se žena smirila, a onda joj rekli da moraju da je privedu. Sa njima je krenuo i njen sin, advokat.

Stojanka je iz kuće izašla mirno. Sa lisicama na rukama, ali u licu nije izgledala previše zabrinuto.

– Videli smo Coku kad je došla policija. Delovala je kao da nije svesna šta je učinila – rekao je njen prvi kompija.

Nakon nekoliko sati ispitivanja, i podvrgavanja parafinskoj rukavici, penzionerka je i dalje poricala da ima ikakve veze sa ubistvom investitora.

Njen sin nije znao ništa. Kako je ispričao, u vreme zločina je spavao. Za pištolj je imao urednu dozvolu za držanje oružja.

Ubrzo su stigli rezultati parafinske rukavice. Suočena sa dokazima da su tragovi baruta pronađeni na njenim rukama, Stojanka je priznala zločin. Rekla je da je ona ubila Trifunovića jer je hteo da joj oduzme plac koji je nasledila od svekra nakon što joj je preminuo muž. Investitor je na mestu njene kuće hteo da gradi zgradu.

Nakon što je počinila zločin, misleći da niko neće posumnjati u nju, vratila se peške svojoj kući, pištolj ostavila i legla u krevet.

Ubijeni Trifunović inače je rodom iz Jagodine, ali već godinama je živeo na Voždovcu, dok je u Bulevaru imao kancelariju.

– Otišao je na posao nasmejan i veseo kao i uvek – ispričala je juče kroz suze njegova supruga. Njegovi saradnici za njega su imali samo lepe reči.

Zadržavanje od 48 sati

Njoj je juče određeno zadržavanje do 48 sati, a uz krivičnu prijavu biće privedena Višem javnom tužilaštvu u Beograd

Izvor: Blic

Advertisements