Poglavar Islamske zajednice Srbije optužio poglavara Islamske zajednice u Srbiji

Poglavar Islamske zajednice Srbije optužio poglavara Islamske zajednice u Srbiji

Vrhovni poglavar Islamske zajednice (IZ) Srbije, reisu-l-ulema Sead Nasufović, u intervjuu RTV Novi Pazar, optužio je predsednika Mešihata IZ u Srbiji muftiju Mevluda Dudića da sarađuje sa strukturama koje pripadaju organizaciji FETO, Fetulaha Gulena.

Poglavar Islamske zajednice Srbije optužio poglavara Islamske zajednice u Srbiji
Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Reis Nasufović je rekao da je muftija Dudić, krajem jula ove godine bio u poseti IZ Albanije.

– Mevlud Dudić je zvanično, otvoreno i transparentno, vrlo ponosno boravio u IZ Albanije. Kompletna struktura IZ Albanije pripada Fetulahu Gulenu i to celi islamski svet zna. To nije nikakva tajna. Svima su date naznake, upozorenja i saveti za odnose prema toj IZ. Dudić je sve to znao, jer nije neinformisan čovek. Od tog susreta u Albaniji, nama se dešavaju samo ružne stvari: upada se u džamiju u Prijepolju, isti scenario je bio i za upad u Skupštinu grada Novog Pazara. Sve ima isti cilj, da se ovde unese nemir – naglasio je reisu-l-ulema IZ Srbije Nasufović.

Advertisements

Vrhovni poglavar IZ Srbije optužio je IZ u Srbiji za proneveru novca koji je dobijala od islamskih institucija. Naveo je podatak, da je, po izveštaju Islamske banke u Džedi za 2010. godinu, IZ u Srbiji, do tada, dato osam miliona evra. Nasufović se zapitao „Gde je taj novac?“ i novac iz ostalih islamskih institucija, „a bilo ga je mnogo, mnogo“ i da sve to može da se proveri. Ove prvi put, zvanično, da se od jednog muslimanskog poglavara čulo da u Srbiji postoji više islamskih zajednica, a ne samo dve – Srbije i u Srbiji.

Izvor: Danas