Prava mećava u Pomoravlju , zabeleo se Beograd

Prava mećava u Pomoravlju , zabeleo se Beograd

Na međunarodnom autoputu Beograd – Niš kroz Pomoravlje, večeras je prava mećava, sneg pomešan sa kišom, kolovoz mokar, a duva i vetar. Veje i u Kraljevu, Lazarevcu, Novom Sadu, a Beogradu se već jutros belelo po krovovima.

Prava mećava u Pomoravlju , zabeleo se Beograd
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

“Saobraćaj je umeren, ali veoma otežan”, rekli su Tanjugu vozači na naplatnoj rampi u Jagodini, koji su dolazili sa auto-puta iz pravca Beograda i Niša.

Slab sneg pomešan sa kišom u Pomoravlju počeo je oko 16 sati, a posle je bio sve intenzivniji.

Sneg je zabeleo i njive, a ima ga i u gradu, po krovovima zgrada, na automobilima. Na ulicama je mnogo vode.

Auto-moto savez Srbije (AMS S) upozorio je vozače da budu oprezni za volanom i da sporije voze zbog snega, koji, iako se još ne zadržava na kolovozu, može da izazove proklizavanje vozila, a samim tim utiče i na povećan broj saobraćajnih nezgoda.

Istovremeno je Javno preduzeće “Putevi Srbije” apelovalo na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, večeras i u toku noći, na jugu i istoku Srbije, u nižim predelima, na planinama i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, očekuje stvaranje snežnog pokrivača, dok se u Vojvodini očekuju kiša i sneg.

Na snazi je prvi stepen pripravnosti i ekipe putara su na terenu i spremne su da reaguju po potrebi, navodi se u saopštenju JP “Putevi Srbije”.

Advertisements

Večeras je počelo da veje i u Kraljevu, Lazarevcu, Novom Sadu, a Beogradu se već jutros belelo po krovovima.

Izvor: Mondo