Prvi dio ruske pomoći stiže u 16 časova: Na aerodrom u Banjaluci sletjeće tri aviona sa medicinskom opremom

BANjALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dočekaće danas na aerodromu u Banjaluci prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Ruske Federacije za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predviđeno je da na aerodrom u Banjaluci danas slete tri aviona sa medicinskom opremom i materijalima koje Ruska Federacija donira Republici Srpskoj, dodaje se u saopštenju iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Pomoć Ruske Federacije, zajedno sa srpskim član Predsjedništva, na Aerodromu u Mahovljanima u 16 časova, dočekaće i predsjednik Vlade Radovan Višković i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Srpski član Predsjedništva BiH zatražio je od predsjednike Ruske Federacije Vladimira Putina pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima za sprečavanje širenja epidemije virusa korona.

U saopštenju se navodi da je Dodik razgovarao i sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovim o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

U Banjaluku bi trebalo da stigne i  ekipa ruskih medicinskih stručnjaka koji će se staviti na raspolaganje Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

Advertisements

UAmbasadi Ruske Federacije rekli su da se u vezi sa apelom rukovodstva Republike Srpske danas tokom dana na Aerodrom banjaluka specijalnim letovima planira dostava pomoći od strane Ruske Federacije za borbu protiv širenja Kovida-19.

Izvor: Glassrpske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *