„Rajaner“ ponovo leti iz Niša za Maltu

Irska kompanija “Rajaner” posle godinu dana vraća se na niški Aerodrom “Konstantin Veliki”. Prvi avion odleteo je za Maltu, a očekuju da će obnoviti i druge destinacije.

„Boing 373“ odleteo je sa piste Aerodroma „Konstantin Veliki“ za Maltu i to je povratak ove velike kompanije posle godinu i nekoliko meseci, prenosi RTS.

Direktor Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu Dušan Knežević rekao je za RTS da se „Rajaner“ vraća na niški aerodrom i sa izuzetkom avgusta, kada su leteli za Berlin, gotovo godinu i tri meseca nisu leteli iz Niša.

„‘Rajaner’ je naš veliki partner i nadam se da će uskoro obnoviti i druge destinacije, kao što su i Beč i Krf“, rekao je Knežević.

Naveo je da je iako je Evropska komisija usvojila da je Srbija na beloj listi, ipak za putovanje u mnoge zemlje su potrebne radne vize ili boravišne dozvole.

Kaže da sve to ima uticaja na broj putnika i da avioni nisu puni kao ranije. Prema njegovim rečima, „Er Srbija“ nije prestajala da leti sa niškog aerodroma za sve vreme pandemije.

Advertisements

Nova.rs

NE PROPUSTITE

(VIDEO) Đorđević: Vučić je juče izdao Republiku Srpsku kao što izdaje Kosovo i Metohiju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *