Raspisan tender za Dodikov zid u Istočnom Sarajevu

Raspisan tender za Dodikov zid u Istočnom Sarajevu

Objekat Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i najavljeno buduće sedište novoizabranog srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika biće uskoro ograđeno sa 2,5 metra visokim i 100 metara dugim zidom, piše portal Capital.ba.

Raspisan tender za Dodikov zid u Istočnom Sarajevu
Ilustracija: Balkanska, Foto: Screenshot

Dodik podiže zid od 2,5 metra oko svog sedišta u Istočnom Sarajevu.

Zid, koji će biti završen do kraja godine, podiže se iz „bezbednosnih razloga“, a na njemu će biti iscrtani zastava i grb Republike Srpske.

Vlada Srpske raspisala je već prošle nedelje tender za izradu „zaštitne barijere oko VIP dela Poslovnog objekta Vlade RS u Istočnom Sarajevu“.

Procenjena vrednost ugradnje ograda, prečki i sigurnosne opreme je 49.900 KM bez PDV, odnosno 58.383 KM sa PDV. Radovi obuhvataju postavku stubova, metalnih lajsni, ravnih ploča, izradu grba i natpisa na delove barijere, bojenje u bojama zastave RS.

U tehničkom opisu se navodi da ukupna dužina barijere treba da bude 99,5 metara, visine od 2,2 do 2,5 metara, a ukupna površina 223,4 kvadrata. „Namena je dodatna fizička zaštita VIP dela objekta“, istaknuto je u tenderu.

Svi zainteresovani za ovaj posao ponudu mogu dati do 15. oktobra, a rok za izvođenje radova je 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

Vlada Republike Srpske u januaru 2015. godine je za 26,6 miliona KM kupila zgradu od 9.077 kvadratnih metara u Istočnom Sarajevu za smeštaj predstavnika RS u institucijama BiH. Objekat ima poslovni rezidencijalni deo.

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je više puta da, ako bude izabran u Predsedništvo BiH, neće ići na posao u Sarajevo.

Advertisements

“Ima milijardu mesta u kojima bi se lepše osećao od Sarajeva. Predsedništvo jeste locirano u Federaciji BiH, ali ne moraju da se poslovi Predsedništva obavljaju isključivo tamo. U Istočnom Sarajevu, tamo žive naši ljudi, imamo prostorije”, rekao je ranije Dodik.

Izvor: Danas