Stefanović negirao da je firma koja izvozi naoružanje u vlasništvu njegovog oca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović negirao je danas da je firma GIM, koja se bavi izvozom naoružanja, u vlasništvu njegovog oca Branka Stefanovića i da je njegov otac predstavlja.

Na pitanje o dokumentima portala „Arms voč“ u kom se povezuje firma GIM i izvoz oružja u Saudijsku Arabiju koje kasnije završava u Jemenu, on je kazao da je to „samo parče papira koje ne znači ništa“.

Govoreći o tom portalu, on je rekao da ga ne bi nazvao međunarodnim već portalom „koji prati stotinak ljudi“.

On je rekao i da Srbija oružje izvozi samo u države koje imaju proverne status i da Srbija ne izvozi oružje u Jemen.

Portal „Arms voč“ objavio je ranije da minobacačka municija iz Krušika, preko firme GIM i kompanija iz SAD odlazi u Saudijsku Arabiju, odakle nalazi put do terorista u Jemenu.

Taj portal je tvrdio da je u sve umešan i Branko Stefanović, otac ministra Nebojše Stefanovića.

Nakon objavljivanja dokumenata o tim tvrdnjama, sajt je na tviter nalogu naveo da je njihov portal pod neprekidnim hakerskim napadima koji dolaze iz Srbije, zbog čega je njihov sadržaj nedostupan.

Stefanović: Srbija će nastaviti da lobira protiv članstva Kosova u Interpolu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će Srbija nastaviti lobiranje protiv ulaska Kosova u Interpol iako su iz Prištine najavili da neće ove godine aplicirati za učlanjenje u tu međunarodnu organizaciju.

Advertisements

Stefanović je u izjavi novinarima ocenio da je to pokušaj Kosova da ublaži intezitet rada Srbije po tom pitanju.

„Kosovo ima rok do 18. oktobra da aplicira, mi ćemo nastaviti da radimo punim intezitetom i nećemo da popustimo“, kazao je Stefanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *