Štrajk u Uljaniku: Pivom polivan župan, pevaju se Tompsonove pesme

Štrajk u Uljaniku: Pivom polivan župan, pevaju se Tompsonove pesme

 

Treći dan opšteg štrajka u Uljaniku protiče u znaku do sada najmasovnijeg protesta na ulicama Pule.

U njemu učestvuje nekoliko hiljada građana, radnika Uljanika i Puljana koji su pokazali solidarnost s njima, prenosi Novac.hr.

Za razliku od prethodnih dana, trećeg dana protesta uljanikovci i građani ne traže ni smenu uprave, niti prozivaju vladu, već krivicu za nedaće u brodogradilištu svaljuju na Istarski demokratski sabor, koji je na vlasti u Puli i u županiji.

Protestanti su ispred sedišta istarske županije polivali župana Valtera Flega vodom, pivom, gađali ga kikirikijem i drugim sitnim predmetima. Situacija je bila na rubu incidenta, a štrajkači su vikali “IDS, lopovi”.

Glas Istre javlja i kako su štrajkači tokom šetnje od Foruma do brodogradilišta pevali pesmu “Lijepa li si” Marka Perkovića Tompsona. Njemu je, podsetimo, pre nekoliko godina zabranjeno nastupanje u Areni.

Sve napetija je situacija i u riječkom brodogradilištu 3. maj, koji je deo Uljanik grupe, i čiji radnici takođe štrajkuju već treći dan. Radnicima se jutros obratio direktor Maksimilijan Percan, ali je sve vreme govora prekidan žestokim zvižducima okupljenih, piše Novi list.

Zahvalio se na strpljenju i poručio kako neće napustiti radnike dok god se ne nađe rešenje. No ništa od onoga što je rekao nije baš najbolje primljeno.

Advertisements

Radnici su pred zgradom pripremili simboličku instalaciju u obliku vešala s užetom, a istakli su i transparent “Uprava, vrati 500 miliona, da barem 3. maj preživi”.

Štrajk u Uljaniku: Pivom polivan župan, pevaju se Tompsonove pesme

Izvor: B92