U Hrvatskoj Irci došli po radnike: Ko želi, posao odmah

U Hrvatskoj Irci došli po radnike: Ko želi, posao odmah

Svi oni koji razmišljaju da krenu “trbuhom za kruhom” u Irsku priliku za pronalazak posla već imaju. Irci su došli po radnike.

Predstavnici irske kompanije Musgrave već nekoliko nedelja borave u Hrvatskoj u potrazi za radnom snagom, odnosno s ciljem zapošljavanja kadra sa skladišnim i logističkim iskustvom u najvećoj logističkoj i distribucionoj kompaniji u Irskoj, a poslednja stanica im je, nakon što su prošli Slavoniju i Dalmaciju, upravo Rijeka.

Inače, Musgrave je vodeća kompanija u distribuciji hrane i najveći privatni poslodavac u Irskoj, piše Novi list.

“U potrazi smo za radnicima u skladištu koji bi se pridružili našem timu u provinciji Leinster i Munster (Dublin & Kildare & Cork) u distribucionim centrima u Irskoj. Odaziv je jako velik, a kompanija je vrlo stabilna. Tražimo radnike za dugotrajan, stalni, stabilan radni odnos koji će s poslodavcem potpisati ugovore o radu”, kaže Marko Hrebak iz menadžmenta Musgravea i dodaje da bi bili zadovoljni da zasad mogu da zaposle 20 do 30 ljudi iz Rijeke.

“Ova kompanija koja ima 350.000 radnika, već zapošljava 300 radnika iz Hrvatske, što u skladištima, što u supermarketima, i svi koji su zainteresirani za rad u ovoj kompaniji, ali iz nekog razloga ne žele da počnu da rade odmah, mogu ostaviti svoj CV, pa kad požele, javiće nam se za posao”, kaže Hrebak.

IZVOR: B92, NOVI LIST/ BILJANA SAVIĆ

Advertisements