VOICE: Posle Marijana Rističevića i zamenik gradonačelnika Novog Sada dobio novac od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu

VOICE: Posle Marijana Rističevića i zamenik gradonačelnika Novog Sada dobio novac od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević dobio je, kao vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, od Porkajinske vlade novac za opremanje stočarske farme, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Bespovratno su mu, na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, dodeljena bezmalo dva miliona dinara za nabavku mešaonice i opreme za ishranu ovaca i koza, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

Ugovore o sufinansiranju investicija na stočarskim farmama poljoprivrednicima koji su prošli na konkursu dodelio je 16. maja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ugovori su potpisani sa 69 podnosilaca prijava, a ukupno ih je stiglo 210.

Advertisements

Prema saznanjima VOICE-a, Kružević je registrovao poljoprivredno gazdinstvo u septembru 2016. godine, a njegova farma nalazi se u Buđanovcima.

VOICE je podsetio da ovo nije prvi put da na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu novac dobijaju političari i javni funkcioneri, pa je tako na jednom od prethodnih konkursa za dodelu sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije bespovratno novac dobio poslanik u Skupštini Srbije Marijan Rističević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *