Vučić o ostavci Haradinaja: Pustiće ga posle 48 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom ostavke Ramuša Haradinaja, da na to Srbija mora da odreaguje smireno, odmereno, trezveno i bez bilo kakve euforije.

„Razumemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenje pravde, naših ljudi koji su trpeli stigmu krivca i jedinih odgovornih za sve što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije. Zato razumemo radost, al i neku vrstu zadovoljstva kod pripadnika našeg naroda zbog poziva Haradinaju na saslušanje, a zbog činjenice da je osumnjičen za ratne zločine“, rekao je on na konferenciji za štampu, prenosi Tanjug.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da ostavka Haradinaja „politički trik“ koji može da dobije još veću popularnost i da „pregazi svoje političke protivnike i postane junak koji se bori za jedinstveno celovito Kosovo, a svi ostali „nedostojni vodje koji ih vodu svetlu budućnost“.

„Naša su predviđanja da će otići sledeće nedelje u Hag i da će ga odmah pustiti, posle 48 sati, da će se vratiti kao veliki heroj albanskog življa na Kosovu i njegova popularnost će se udvostručiti, a popularnost njegovih protivnika padati čak i ako bi pokušali da pronađu nekog drugog, mandat koji nije po volji Ramuša Haradinaja neće biti moguć“, rekao je Vučić.

On je kazao da se želi obezbediti ubedljiva pobeda „najtvrđoj albanskoj opciji“ na izborima koji će se održati krajem septembra ili u oktobru na Kosovu.

„Glavni cilj je da se formira većina bez Srpske liste. Koristiće se predstavnici našeg naroda za obračun sa Srspkom listom. Biće to veliko albansko unutrašnje ujedinjenje i ujedinjavanje sa Tiranom“, rekao je Vučić.

On je kazao i da će srpski narod na Kosovu, iako će pritisci biti još veći, biti bezbedan i da će ih Srbija štiti.

On je medjutim kazao da se Srbija zalaže za dijalog sa Prištinom, te da će još snažnije insistirati na nastavku dijaloga i ukidanju taksi i razgovaraće sa više lidera o ideji ujedinjavanja balkanskog prostora u ekonomskom smislu jer to je „jedina šansa za ekonomski napredak“ Srbije.

Advertisements

Vučić je za avgust najavio nove mere.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *