Vučić: Popović nije imao zlu nameru, nije njegovo da procenjuje o evropskim integracijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će se „verbalni sukob“ premijerke Ane Brnabić i ministra Nenada Popovića završiti razgovorom i dodao da predsednica Vlade ima njegovo puno poverenje.

Odgovarajući u kasarani „Mija Stanimirović“ u Nišu na pitanje novinara, Vučić je rekao da „veruje da će sve to biti u redu“ i da ne misli da je Popović imao zlu nameru.

„Nije njegovo da procenjuje da li je Briselski sporazum ‘mrtav’ i da li smo ‘završili’ sa evropskim integracijama. On, kao predsednik političke partije, ima pravo na mišljenje, ali kao član Vlade – nije njegov posao da to procenjuje“, rekao je on.

Vučić je ocenio da je Popović trebalo da se prvo konsultuje s premijerkom o tome.

On je dodao da je to pitanje za premijerku, a da on samo iznosi svoje mišljenje.

Ministar bez portfelja Nenad Popović izjavio je u subotu da je „Briselski sporazum mrtav i da „evropskih integracija Srbije više nema“, na šta mu je premijerka odgovorila izjavom da je to suprotno stavu Vlade.

Premijerka Brnabić upozorila je da je svaki ministar dužan da sprovodi dogovorenu politiku, navodeći da su oni ministri koji to nisu u stаnju, „slobodni dа nаpuste“ Vladu Srbije.

Popovićeva Srpska narodna partija (SNP) je u nedelju uzvratila saopštenjem da je „spremna da ne bude deo Vlade Srbije“ ako smeta nekome to što „brane Kosovo i Ustav Srbije, što žele da jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažu da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budu genocidan narod“.

Advertisements

„Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje“, saopštila je SNP.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *