Zaplenjeno više od milion evra od fudbalskih menadžera Jankovića i Veljkovića

Zaplenjeno više od milion evra od fudbalskih menadžera Jankovića i Veljkovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal privremeno je oduzelo ukupno 1.275.625 evra od fudbalskih menadžera Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića koji se sumnjiče za pranje novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, saopšteno je iz tužilaštva.

Od tog iznosa 539.250 evra zaplenjeno je u gotovini nakon pretresa stanova, lokala i sefova, a 736.375 evra sa deviznih računa osumnjičenih, precizira se u saopštenju.

Za sedam luksuznih stanova i jedan lokal koji se nalaze u Nišu i Beogradu donete su naredbe o zabrani raspolaganja, s obzirom da postoji sumnja da predstavljaju korist stečenu pranjem novca, napominje tužilaštvo.

Ove mere su, kako se dodaje u saopštenju, preduzete u nastavku međunarodne akcije suzbijanja korupcije i pranja novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima.

Viši sud u Beogradu odredio je u sredu uveče ekstradicioni pritvor Jankoviću koji je crnogorski državljanin, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Belgija. Veljković je uhapšen u Belgiji.

U Belgiji su uhapšeni i trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova u toj zemlji, u vezi sa malverzacijama pri transferima igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim. Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova.

Advertisements
Zaplenjeno više od milion evra od fudbalskih menadžera Jankovića i Veljkovića

Izvor: 021