“1 od 5 miliona” u Zrenjaninu: “Ovo nije Vučićev grad, kao što Srbija nije Vučićeva!”

“1 od 5 miliona” u Zrenjaninu: “Ovo nije Vučićev grad, kao što Srbija nije Vučićeva!”

Protesna šetnja “Jedan od pet miliona” održana je večeras u Zrenjaninu, a novinar Srđan Škoro i student Dejan Janjić (19) zatražili su ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Janjić koji studira u Beogradu, izneo niz zahteva za gradsku i republičku vlast, i poručio da Zrenjanin mora biti poznat po privredi, sportskim uspesima i kulturnim dešavanjima, a ne po učesnicima rijalitija.

On je kazao da je svaki korak u šetnji korak ka zajedničkom cilju, a to je “da se dođe do svesne, zadovoljne, pametne, solidarne i bratske Srbije” i pozvao sve studente da se priključe protesnim šetnjama, posebno Zrenjanince koji studiraju na visokoškoslkim ustanovama i srednjim školama u Zrenjaninu, kao i njihove profesore.

“Da prestanu da nas lažu u vezi vode, jer nema vode koja će njih oprati. Iz Begeja da opet uzmemo vodu za supu, da bude plovan i ponos banatske ravnice i da se ispita sva imovina političara iz vlasti i njihovih partnera koji su se obogatili na račun građana Zrenjanina”, poručio je Janjić.

"1 od 5 miliona" u Zrenjaninu: "Ovo nije Vučićev grad, kao što Srbija nije Vučićeva!"
Foto: Screenshot Youtube/ I love Zrenjanin

Među zahtevima je i to da radnik bude poštovan i cenjen, da radnici ne budu robovi stranih kompanija, da se ulaže u domaće privrednike i inovatore, a ne samo, kazao je, u sumnjive strane firme.

“Nismo došli ovde zbog sendviča, tri litre mleka, mi imamo dečačke snove, imamo ono što deca sanjaju, slatko detinjstvo, odrastanje uz roditelje, da ovde radimo, osnujemo porodicu i ovde ostanemo”, rekao je Janjić okupljenim građanima.

Novinar Srđan Škoro rekao je da je dobro što tom gradu nisu menjali ime, jer je Zrenjanin 47. grad koji se zove “Jedan od pet miliona”.

“Ovo nije Vučićev grad, kao što Srbija nije Vučićeva. U Srbiji, nažalost vlada kuga, a ta kuga se zove Srpska napredna stranka i mi moramo zajedno da se odbranimo od te pošasti, jer ako to ne učinimo sada, nestaćemo i kao narod i kao država vrlo brzo”, kazao je Škoro.

On je dodao da ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević vređa sve čestite profesore, njih 1.500 da Beogradskog univerziteta i svih viših škola, asistenata i docenata koji su, kako je kazao, za njega niko i ništa što je sramota.

“Pošto bez Banata nema pravog inata, pozivam vas da sledećeg četvrtka dođete u duplo većem broju i da svakog četvrtka pokažete i jasno kažete ovo je naša zemlja i nećemo odavde da idemo”, poručio je Škoro.

“1 od 5 miliona” u Zrenjaninu: “Ovo nije Vučićev grad, kao što Srbija nije Vučićeva!”

Beta