Vučić: Prošlo vreme pritisaka na slobodne nezavisne države

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, po dolasku na Samit EU, da je došao u Brisel da razgovara sa evropskim prijateljima o budućnosti Srbije i regiona.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka, rekao je „ništa“, a na to da li se uplašio dolaska u Brisel, kao što su neki tvrdili, poručio je da su prošla vremena u kojima neko može slobodne i nezavisne države da ucenjuje pristicima, prenosi RTS.

Mi smo ovde došli kod prijatelja. Verujem u evropsku budućnost Srbije i Zapadnog Balkana. Zajedno ćemo se boriti na tom putu poštujući sebe i verujući da zajednički možemo mnogo toga da uradimo. To da smo uplašeni i da smo mnogo mali, a neki mnogo veliki ostavite nekom drugom, to su priče za malu decu“, poručio je predsednik.

“Želimo da ubrzano razvijamo prijateljske i bratske odnose. Verujem da ćemo na evropskom i svim drugim putevima biti zajedno”, naglasio je Vučić.

Preneo je da je jutros razgovarao sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, a na pitanje šta misli o bilateralizaciji pregovaračkog procesa, ukazao je da je to Srbiji urađeno sa Prištinom, time što je dobila poglavlje 35.

“Ne mogu da kažem da je Kovačevski srećan. Videćemo šta će biti”, dodao je Vučić.

Istakao je da je Severna Makedonija za Srbiju bratska i prijateljska zemlja i da sve što oseća Skoplje kao da osećamo u u Beogradu.

Advertisements

“Srbija sedi na svojoj stolici”

Predsednik Vučić izjavio je, na pitanje medija iz regiona, da li očekuje kritike u Briselu zbog neuvođenja sankcija Rusiji, da ima spreman odgovor na te kritike i poručio da Srbija sedi na svojoj stolici.

Na pitanje da prokomentariše to što je nemački kancelar Olaf Šolc ranije rekao da očekuje da Srbija prizna Kosovo, Vučić je kratko odgovorio: “I ja sam njemu rekao da mi to ne očekujemo”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *