Obezbeđenje iznelo Obradovića iz skupštinske sale zbog duvanja u pištaljku

(Фото Бета)

Pripadnici obezbeđenja izneli su danas iz sale Skupštine Srbije poslanika Dveri Boška Obradovića nakon što je odbio da napusti zasedanje.

Sednica na kojoj poslanici razmatraju predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja prekinuta je pošto je Obradović stao ispred mesta gde sedi predsednica parlamenta Maja Gojković i počeo da duva u pištaljku, prenosi Beta.

Gojković je zatražila da on izađe i dala pauzu od 15 minuta. Obezbeđenje je najpre pokušalo da Obradovića ubedi da sam izađe, a zatim ga je fizički izbacilo.

Nakon što je izbačen, Obradović je u holu Skupštine rekao da je u salu ušao da prenese poruku naroda kako se vlast ponašala tokom vanrednog stanja i borbe protiv pandemije koronavirusa.

Sednica je nastavljena nakon pauze.

Predsednica parlamenta Maja Gojković je rekla da joj je poslanik Boško Obradović „pocepao sinopsis”, kada je prethodno ušao sa pištaljkom.

Potom je Gojković dala reč predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

Nastaviću s pobunom na svakom mestu

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da je „ulaskom na skupštinsku sednicu” označio, pred kamerama, svoj lični bunt protiv ove „kriminalne vlasti” praveći pištaljkom „buku protiv diktature”.

„Nastaviću sa pobunom svuda i na svakom mestu, gde očekuju i gde ne očekuju, neću odustati dok se ne sruši ova vlast”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u holu Skupštine, navodeći da ga je obezbeđenje fizički izbacilo iz skupštinske sale, prenosi Beta.

Kako je rekao, osećao je obavezu da uđe u salu za sednice i javno se pobuni, zbog svih onih građana koji se ne plaše vlasti.

„Šta je nama drugo ostalo nego pobuna, nego borba protiv ovog korumpiranog sistema, nego svenarodni ustanak protiv jedne nenormalne vlasti koja ne sme više ni dan da traje”, rekao je Obradović.

Advertisements

On je rekao da zato poziva na pobunu, da „poziva svakog čoveka na njegov lično čin pobune, na njegovom radnom mestu, kod njegove kuće, na ulici”.

Izvor: Politika

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *