Abazović i Krivokapić glavni igrači Mila Đukanovića!

Današnja sednica crnogorskog parlamenta počela je burno, posebno kada se za reč javio lider GP URA Dritan Abazović, koji je u novoj vladi predložen za potpredsednika, a koji je poslanicima DPS poručio da nova izvršna vlast želi najbolje međususedske odnose i da posebno sa Srbijom ne želi sukobe

– Mi želimo nove odnose sa Srbijom. Ne želimo svađalačku politku. Ako neko želi da je primeni, imaće mogućnost da to učini još samo sutra, dok ova vlada ne bude izglasana – rekao je Abazović, govoreći u povišenom tonu.

Obrađajući se poslanicima opozicionog DPS-a, Abazović je poručio da ta stranka neće moći, kako je rekao, da novu vladu uvuče u “vrtlog nacionalizma”.

Diplomatija Crne Gore nije politička

Diplomatija nove vlade neće biti politička, jer je, objasnio je, Crna Gora mala zemlja, čiji BDP najviše zavisi od turizma i zato nam je, istakao je, odnos sa susedima veoma važan.

Advertisements

Abazović je naglasio da je ovo “prva vlada koja predstavlja volju naroda”, ne spominjući, pritom, ni rečju Srbe u Crnoj Gori čiji su ga glasovi zapravo doveli na vlast!

Izvor: Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *