Ana Brnabić na radnom doručku sa Kurcom, Haradinajem, Ramom…

Ana Brnabić na radnom doručku sa Kurcom, Haradinajem, Ramom…

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovaće danas radnom doručku u Beču s premijerima Zapadnog Balkana, na kojem će se, na poziv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, razgovarati o evropskoj perspektivi regiona.

Ana Brnabić na radnom doručku sa Kurcom, Haradinajem, Ramom...
Screenshot

Kako je iz kabineta kancelara Kurca rečeno Tanjugu, na radni doručak dolaze, pored šefice srpske vlade, i premijeri Albanije Edi Rama, Crne Gore Duško Marković, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i šef kosovske vlade Ramuš Haradinaj.

Predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev, koji je bio prethodno najavljen, otkazao je dolazak zbog unutrašnjepolitičkih problema.

Sastanku će prisustvovati i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han i za digitalnu privredu i digitalno društvo Marija Gabriel.

“Kancelar Kurc je premijere Zapadnog Balkana i dva evropska komesara pozvao na radni doručak povodom održavanja Bečkog ekonomskog foruma€œ, objašnjeno je Tanjugu u kabinetu austrijskog kancelara.

Najavljeno je da će biti razgovarano o tri teme.

“Najpre o evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, što je i jedno od težišta austrijskog predsedavanja EU. Zatim će se razgovarati o regionalnoj saradnji i o bilateralnim konfliktima”, potvrđeno je iz kabineta kancelara.

Advertisements

Komesar Han će, kako saznaje Tanjug, dati kratak pregled aktuelne situacije i razvoja, a kancelar Kurc će izneti planove Austrije tokom ostatka predsedavanja EU, dok su premijeri regiona pozvani da daju svoje viđenje stanja.

Izvor: Blic