Ana Brnabić: tajkunski mediji samo kritikuju!

(Фото Бета/Влада Србије)
Premijerka Ana Brnabić objasnila je danas da se poslanici nisu ranije sastali, jer je procenat obolelih sa 4,27 odsto porastao na 33,08 odsto, koliko je iznosio 24. marta, navodeći da je vlada zamolila parlament da se sastane istog trenutka kada su se stvorili uslovi za to, preneo je Tanjug.
„Nije reč samo o 250 poslanika. To je mnogo veći broj ljudi, više od 500”, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije gde je u toku rasprava o potvrđivanju odluke o vanrednom stanju. Ona je objasnila da je 10. marta procenat obolelih bio 4,27 odsto u odnosu na testirane, a onda je već sledećeg dana bio 11,92 odsto, 14. marta 17,6 odsto, a 24. marta čak 33,08 odsto. Vanredno stanje u Srbiji je, inače, uvedeno 15. marta.
Tajkunski mediji samo kritikuju
Predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je danas u Skupštini Srbije niz kritika pojedinim medijima i opozicionim političarima i nazvala ih licemerima. Brnabić je ponovo govorila o razlozima zbog kojih Skupština nije pozvana da uvede vanredno stanje i istakla da je to početkom marta bilo previše rizično, jer je tada bio najveći rast broja zaraženih.
Ona je rekla da ih neki, kako ih je nazvala, „tajkunski mediji” neprekidno napadaju vladu šta god da uradi.
Televiziju Nova S označila je kao „direktno Đilasov medij” i rekla da su oni 13. marta objavili intervju sa doktorom Goranom Belojevićem u kojem se kaže da će bez vanrednog stanja biti gore nego u Italiji i da Vlada ne zna šta radi.
„List Danas piše tada „Planeta u karantinu, Srbija u iščekivanju”. To su isti ljudi koji sada pozivaju na lupanje u šerpe i kažu da su mere bile prejake. Kada škole rade zašto rade, kad ih zatvore, pitaju šta će s decom”, rekla je premijerka, prenela je Beta.
Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *