Bandić se izvinio: Nisam znao da je Palma prijatelj Arkana

Bandić se izvinio: Nisam znao da je Palma prijatelj Arkana

Zagreb — Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, pod pritiskom desnice i veterana, izvinio se zbog toga što je nedavno ugostio srpskog političara Dragana Markovića Palmu.

Marković i Bandić: Dosta o prošlosti, moramo se okrenuti budućnosti
Screenshot

Izvinjenje od Bandića je najpre tražio bivši hadezeovac, sada gradski odbornik u zagrebačkoj skupštini Zlatko Hasanbegović, a potom i hrvatski veterani.

Bandić je uz izvinjenje rekao da Markovića ne bi pozvao u posetu i ugostio da je znao šta je, kako je naveo, Marković radio devedesetih.

“Kad su branitelji u pitanju neću progutati jednu žabu nego 100 žaba. Znao sam da je gospodin Dragan Marković Palma petostruki gradonačelnik Jagodine i zastupnik u Skupštini, ali nisam znao da je bio na svadbi kod Arkana, da je Arkanov prijatelj. Nemam pojma o tome”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Da je, kako je rekao, znao s kim je sve Marković u Jagodini pio kafu 1991, 1992. i 1993. godine, “normalno da ne bi to radio”.

Poručio je da se Domovinski rat završio, Hrvatska je, kazao je, u tom ratu pobedila i jedine “persone non grata” u Hrvatskoj su ratni zločinci.

“Ako je toliko crn, zašto Palmu policija nije zaustavila na granici i vratila u Srbiju?”, upitao je Bandić.

Na posetu Markovića Palme osvrnuo se i načelnik Gradske policije Miro Laco, koji je na pitanje novinara da li je znao ko je Marković, odgovorio da njegova funkcija nije da analizira takve osobe i njihovu istorijsku ulogu.

Šef zagrebačkih veterana Miodrag Demo rekao je da bi upozorio gradonačelnika da je znao za tu posetu.

Advertisements

“Je li on bio zločinac, pripadnik Arkanove jedinice, ja to ne znam”, dodao je Demo i istakao da institucije pravne države moraju odraditi svoj posao, prenela je Hina.

Bandić se izvinio: Nisam znao da je Palma prijatelj Arkana

Izvor: B92