BRAŠNO I BRIJAČI TRAŽENIJI NEGO U VREME BOMBARDOVANJA! Kvasca ima, ali JEDNO POVRĆE nedostaje u radnjama

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da je tržište u Srbiji stabilno i da građani mogu biti mirni, jer će snabdevenost tržišta i stabilnost cena biti obezbeđeni

Ljajić je rekao da je jutros od 04.00 do 07.00 za najstarije građane bilo otvoreno mnogo više prodavnica nego ranije.

“Očito da interesovanje ne jenjava, sve je više ljudi, kupaca, robe ima dovoljno, ljudi su se mogli uveriti da je ponuda korektna”, kazao je ministar trgovine za RTS, dodajući da se traži manje-više isti asortiman.

“Razgovaramo sa dobavljačima, važno da se lanac održi, možemo da budemo mirni da ce stabilnost biti održana”, istice Ljajić.

Kaže da je brašno traženije nego za vreme bombardovanja.

Podseca da je vrh kupovine i prodaje bio od 9 do 15. marta, kada je potražnja bila 61 odsto veca od istog perioda prošle godine.

“Iznenadilo me je da su plastični brijači planuli istog dana kad dođu, imali smo veću potražnju za brašnom nego za vreme bombardovanja. Veća potražnja je za toalet papirom, 208 odsto, nego za dečjom hranom, pelenama, jogurtom, jajima. Za mene je to neobjašnjivo, ali dobro, to su ljudski strahovi na koje morate da računate. Najvažnije da je bilo robe, nijednog trenutka nisu prodavnice bile prazne”, istakao je Ljajić.

Napominje da je sirovinska baza dobra i da domaćom prizvodnjom mogu da se zadovolje potrebe za osnovnim namirnicama.

“To se na ovoj krizi pokazalo. Na globalnom nivou problem može da bude logistika, mnoge zemlje se suocavaju sa problemom preopterecenosti vozaca, nedostatkom vozaca i to je mnogo veci problem u perspektivi”, navodi ministar trgovine.

Advertisements

Kaže da je kvasac na listi deficitarnih proizvoda sada zamenio grašak, kojeg u prodavnicama ima, ali manje nego ranije.

Izvor: Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *