Brnabić: Posebno cenim Biljanu Srbljanović, spremna je da mi pomogne. Segej i Koja nisu

Brnabić: Posebno cenim Biljanu Srbljanović, spremna je da mi pomogne

Beograd — Premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da glumac Sergej Trifunović, osnivač fondacije “Podrži život”, nije na udaru u javnosti zato što je opoziciono nastrojen.

Brnabić: Posebno cenim Biljanu Srbljanović, spremna je da mi pomogne
Foto: Screenshot/ Youtube, Twitter

Pravo pitanje je zašto je Trifunović lečenje dece prebacio na polje političke borbe, odnosno zašto nije ostao u sferi filantropskog rada koji isključuje politiku u bilo kom domenu, rekla je Brnabićeva za Nedeljnik.

Lečenje dece SMS-om u inostranstvu krajnje je politički zloupotrebljena i najbolje plasirana kritika protiv vlasti, kaže Brnabićeva i ističe da je kritike ne sprečavaju da ceni nečiji umetnički rad, kao što je to slučaj sa glumcem Nikolom Kojom.

On je, ističe, neverovatan glumac i neće promeniti stav o njemu kao umetniku bez obzira na to koliko on kritikovao Vučića i vlast.

“Ali, kada Kojo u tvitu napiše ‘Sve, sve, ali nikad vam neću oprostiti lečenje dece SMS-om, ja onda pomislim ‘čoveče, koliko mi iz vlade nismo uspeli da objasnimo ljudima šta smo uradili’. A pre 2014. taj institucionalni mehanizam lečenja dece nije ni postojao”.

Kaže i da je dramska spisateljica Biljana Srbljanović intelektualac kojeg posebno ceni, jer kritikuje vladu, ali je spremna i da pomogne, i dodaje da bi Srbija bila bolje društvo kada bi imala više tako hrabrih ljudi.

Brbabićeva je rekla da je Biljana Srbljanović, iako glasno kritikuje većinu stvari koje radi aktuelna vlada, odmah pristala da volonterski pomogne iz svog sektora u Savetu za kreativne industrije, zauzvrat ne tražeći ništa osim da nastavi da kritikuje vlast kada misli da je to potrebno.

“Kada bismo imali više tako hrabrih ljudi bili bismo drugačije i bolje društvo”, kaže premijerka.

Dodaje da poštuje i Ivana Vejvodu, kojeg bi volela da vidi u svom timu, jer je njegova kritika konstruktivna.

Advertisements

“Jer će vam uvek reći šta možete bolje da uradite. I biće srećan ako Srbija napreduje, što nam nedostaje u raspravi vlasti i opozicije, koja funkcioniše po principu ‘što gore, to bolje’, kaže Brnabićeva.

Izvor: B92