BRNABIĆ SAOPŠTILA VAŽNU VEST: Na Vučićevu molbu povlačimo odluku o informisanju, na želimo da se baci senka na naš rad!

Premijerka Ana Brnabić kaže za RTS da će danas, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, biti povučena odluka kojom se propisuje da su za davanje informacija o koronavirusu zaduženi Krizni štab i osobe koje štab ovlasti.

Pre dva dana donet je zaključak kojim se propisuje da su za davanje informacija o koronavirusu, kao i za prikupljanje svih informacija o infekciji, zaduženi Krizni štab i osobe koje štab ovlasti.

Gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a premijerka Ana Brnabić je rekla da je cilj te odluke bio da se daju samo potpune, proverene i tačne informacije.

– O tome se radi, da nemamo neproverene informacije, lažne vesti, informacije od lokalnih štabova, gradonačelnika, ko zna koga, da zaštitimo zdravstvene radnike i porodice jer je u uslovima vanrednog stanja, kada realno imamo ratno stanje, važno da ja kao predsendica Vlade i neko ko vodi štab, pokušam da zaštitim makar porodice, jer će neko trčati da kaže prvo medijima, da bi bio lokalna zvezda na pet minuta – navela je premijerka.

Objašnjava da je takav način informisanja doveo do konfuzije u rad ljudi koji bi sada morali da se bave samo spasavanjem života.

Advertisements

Dodaje da će, ipak, danas ta odluka biti povučena, na izričitu molbu predsednika.

– Povući ćemo uredbu jer je Srbija uradila sve, sve da građani budu tačno i pravovremeno informisani – rekla je Brnabićeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *