Čuvar u leskovačkom zatvoru zaražen koronavirusom

Jedan osuđenik i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje nalaze se na bolničkoj nezi zbog drugih zdravstvenih tegoba i kod njih nije utvrđeno prisustvo koronavirusa, naglašava Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila danas je povodom, kako navodi, polutačnih i neproverenih informacija u određenim medijima u vezi sa brojem zaraženih lica koronavirusom u Okružnom zatvoru u Leskovcu, da je kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje utvrđeno prisustvo ovog virusa. Jedan osuđenik i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje se nalaze na bolničkoj nezi, ali zbog drugih zdravstvenih tegoba i kod njih nije utvrđeno prisustvo koronavirusa, naglašava Uprava, prenosi Tanjug.

Napominje da se zbog mera predostrožnosti u samoizolaciji u kućnim uslovima nalazi 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali kontakt sa obolelim kolegom, te da je Uprava Zavoda sa njima u svakodnevnom kontaktu i da se oni dobro osećaju.

Iako nekima od njih 4. aprila ističe karantin od 14 dana i većina njih nema nikakve simptome koronavirusa, oni će se vratiti na posao tek pošto se testiraju na prisustvo ovog virusa, napominje se u saopštenju Uprave.

Advertisements

Uprava podseća da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu na ulasku u zavod meri beskontaktnim toplomerom telesna temperatura i da se u slučaju povišene temperature onih odmah vraćaju kući uz obavezu da se jave lekaru.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *