Čanak: Od Vojvodine neće ostati ništa, ako se ne budemo branili

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je sudbina Vojvodine takva da sve što se događalo u proteklih 100 godina vodi ka tome da je ona bila i ostala eksploatisana.

“Dolazimo do pitanja da li se može nešto sačuvati za buduće generacije, ako se ne budemo branili. Branimo se od centralizma. Dokaz za to je da se najrazvijenije opštine u Srbiji nalaze upravo tamo gde se donose odluke – u Beogradu. Od 15 najrazvijenijih opština u Srbiji, svih 15 se nalaze upravo u Beogradu”, rekao je Čanak na tribini Vojvođanskog fronta “Vreme je za Vojvodinu” u Bečeju, koju su organizovale LSV i Vojvođanska partija.

On je potvrdio da će prisustvovati sednici Skupštine Srbije o Kosovu, koja je zakazana za ponedeljak, 27. maj.

“Ovo je sedma ili osma sednica na temu Kosova kojoj sam prisustvovao i nijedna nije donela konkretni rezultat. Primer za to je da je prošlo 12 godina od donošenja Ustava Srbije, a skupština nije donela Zakon o sprovođenju izbora na Kosovu. Razlog za to je očigledan – izbori nikada nisu ni planirani”, kazao je Čanak.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da su u Vojvođanski front pozvani svi koji se zalažu za Vojvodinu, pre svega njenu autonomiju, ali i zaustavljanje odlaska mladih.

Advertisements

“Za ovih 30 godina ni LSV, ni VP, nisu odustale od svoje ideje. U međuvremenu smo bili svedoci odnosa različitih vlasti prema Vojvodini. Vojvodini niko neće vratiti sve ono što joj pripada i što joj je nasilno oduzeto ako to ne uradimo mi sami, Vojvođanke i Vojvođani. Ne možemo očekivati da će joj oni koji su joj oduzeli sve vratiti nešto”, naveo je Odžić.

Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *