Dačić: Izostanak reakcije na najave Albanije je vrhunac licemerja

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da izostanak reakcije međunarodne zajednice na najave Tirane da će sa Prištinom doneti sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje na priznanju kosovske nezavisnosti, pokazuje vrhunac licemerja.

„To je vrhunac licemerja, i pokazatelj da njima zapravo smeta što je broj zemalja koje priznaju Kosovo spao na manje od polovine članica UN”, rekao je Dačić Tanjugu.

Ministar je upozorio na činjenicu da najava albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja da će na zajedničkoj sednici vlada Albanije i Kosova u Skadru potpisati sporazum o zajedničkim troškovima za lobiranje za priznanje Kosova, ostala bez ijednog komentara zvaničnika EU, SAD, Francuske, Nemačke, Velike Britanije i Italije, takozvane Kvinte.

Dačić je upitao hoće li imati trunku morala da od Beograda i dalje traže da prestane da radi ono što dozvoljavaju i pomažu Prištini i Tirani.

„Dok svakodnevno vrše pritisak da Srbija odustane od kampanje za povlačenje priznanja Kosova, ni reč ne kažu o zajedničkom lobiranje Kosova i Albanije za priznanje Kosova”, naveo je Dačić.

Advertisements

Šef diplomatije je upitao da li to znači da oni podržavaju kampanju za priznanje Kosova, a protive se našoj kampanji za povlačenje priznanja?

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *